Horner verwacht weinig van Mercedes: 'Moeten aanzienlijk deel van ontwikkelingsbudget hebben gebruikt' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht weinig van Mercedes: 'Moeten aanzienlijk deel van ontwikkelingsbudget hebben gebruikt'

Horner verwacht weinig van Mercedes: 'Moeten aanzienlijk deel van ontwikkelingsbudget hebben gebruikt'

Christian Horner bagatelliseert de stap die het team van Mercedes heeft gezet afgelopen weekend. De Duitse renstal was duidelijk het tweede team afgelopen weekend, maar de teambaas van Red Bull Racing denkt dat het in Canada zomaar anders kan zijn. Horner verwacht wel dat Mercedes een groot deel van het budget op heeft gemaakt aan de geïntroduceerde updates. De Brit zag dat de W14 in Spanje een B-versie was van de eerdere auto.

Afgelopen weekend was Mercedes ineens de voornaamste concurrent van Red Bull. 'Ze hebben zeker een stap gemaakt', geeft Horner toe bij RaceFans. 'Ze hebben praktisch gezien een B-versie geïntroduceerd. Ze moeten een aanzienlijk deel van hun ontwikkelingsbudget daarvoor hebben gebruikt.' Toch is de Red Bull-teambaas niet heel erg onder de indruk van de stap die Mercedes heeft gezet. 'Als ik kijk naar het gat aan het einde van de race, is het erg vergelijkbaar met hoe het was in Bahrein.'

Horner denkt dat de Duitse renstal in Spanje het stokje over heeft genomen van een ander team. 'Het enige wat er gebeurt, is dat de volgorde achter ons van race tot race lijkt te variëren. Vorig weekend Fernando (Alonso, red.), dit weekend Mercedes, en het zal interessant zijn om te zien hoe dat zich de komende races ontwikkelt.' Mercedes wilde ook nog niet te hoog van de toren blazen na de podiumplekken voor Lewis Hamilton en George Russell, maar de tevredenheid heerst wel in Brackley.

Horner: 'Dat is enorm bemoedigend voor iedereen in Milton Keynes'

Ondanks dat Red Bull momenteel de dominante kracht is in de Formule 1, staat het team absoluut niet stil. De Oostenrijkse renstal heeft geleidelijk de RB19 ontwikkeld in de afgelopen maanden. 'Je kunt zien dat we de auto subtiel hebben doorontwikkeld sinds Bahrein. We hebben gezien dat andere nu aanzienlijke upgrades introduceren en het gat is vrijwel hetzelfde gebleven als in Bahrein. Dat is enorm bemoedigend voor iedereen in Milton Keynes.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws