Horner wijst suggestie stellig van de hand: 'Kunnen dat helaas niet de schuld geven' Formule 1
Formule 1

Horner wijst suggestie stellig van de hand: 'Kunnen dat helaas niet de schuld geven'

Horner wijst suggestie stellig van de hand: 'Kunnen dat helaas niet de schuld geven'

Christian Horner heeft stellig uitgelegd dat de mindere prestatie van Red Bull Racing niet komt door de technische richtlijnen van de FIA. De teambaas van de Oostenrijkse renstal stelt dat het team niets heeft aangepast aan de auto en dat het allemaal draait om de fouten die gedurende het weekend zijn gemaakt. Na een puntenfinish voor beide coureurs wil de Brit dan ook naar de positieve punten kijken. De fouten die gemaakt zijn, zullen volgend jaar niet meer voorkomen.

Dit weekend debuteerden de technische richtlijnen die werden opgesteld door de FIA. Deze richtlijnen wilden de flexi-wings in de Formule 1 tegengaan. De concurrentie hoopte op een tegenslag voor Red Bull en die kregen de rivalen ook, maar niet vanwege de ingreep van de FIA. 'Het draait allemaal om technische zaken', wordt Horner geciteerd door Motorsport.com. 'Er zijn geen magische oplossingen in deze branche. Ik weet dat jullie allemaal graag de technische richtlijnen de schuld zouden willen geven, maar helaas kunnen we zelfs dat niet doen, omdat er geen enkel onderdeel aan onze auto is veranderd.'

Red Bull leert belangrijke lessen in Singapore

Voorafgaand aan het weekend was er wat twijfel bij de Oostenrijkse renstal. Deze twijfel werd vooral weggelachen door het team van Ferrari, maar Horner, Max Verstappen en Sergio Pérez bleken hun gelijk te krijgen. Vanaf de vrijdag ging er een hoop mis bij de regerend wereldkampioen en de snelheid die het team voor de Grand Prix van Singapore liet zien, werd niet gevonden. Na een slechte kwalificatie resulteerde dit uiteindelijk in een vijfde plek voor Verstappen en een achtste plek voor Pérez.

Toch was niet alleen de concurrentie verrast door de slechte pace van de RB19. 'We wisten dat we hier meer concurrentie zouden hebben. Maar ik denk dat het ons een beetje heeft verrast, hoe ver we er op vrijdag vanaf zaten. Ik denk dat we gewoon niet in het juiste werkcenster zaten voor de auto, vooral op één snelle ronde. En als je daar niet bent, dan voelen de banden verschrikkelijk aan. Alles werkt gewoon niet.' Verstappen en Pérez maakten op vrijdag en zaterdag keihard duidelijk hoe slecht de auto aanvoelde. Op de zondag ging het wat beter voor de coureurs van de Oostenrijkse renstal.

Hoewel de zegereeks en de kans op een ongeslagen seizoen weg zijn, probeert Red Bull vooral naar de positieve kanten te kijken. Dit weekend lijkt een incident te zijn, want Horner weet dat het team het anders had kunnen doen. Volgend jaar moet Red Bull weer beter presteren op het Marina Bay Street Circuit. 'Het is eigenlijk een zeer nuttige les geweest voor volgend jaar, omdat het ons waardevolle inzichten heeft gegeven en bepaalde zaken die we hopelijk kunnen aanpakken in onze RB20', aldus Horner.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws