Horner zag het hele team teleurgesteld zijn: 'Deze DNF doet voor iedereen pijn' Formule 1
Formule 1

Horner zag het hele team teleurgesteld zijn: 'Deze DNF doet voor iedereen pijn'

Horner zag het hele team teleurgesteld zijn: 'Deze DNF doet voor iedereen pijn'

Na de derde race van het jaar stond er geen coureur van Red Bull Racing op het podium. Max Verstappen moest al vroeg in de wedstrijd opgeven vanwege een mechanisch probleem en teamgenoot Sergio Pérez wist ook niet bij de eerste drie te komen. Als we teambaas Christian Horner moeten geloven, kan dit ook wel eens door een technisch probleempje komen.

‘Het is twee jaar geleden dat we voor het laatst een mechanisch probleem hadden’, vertelt Horner aan Sky Sports. ‘Dat was ook hier, in 2022.’ Tijdens de Grand Prix van Australië dat jaar viel Verstappen in ronde 39 uit, eveneens omdat er vuur ontstond in zijn auto. Het bleek toen te gaan om een brandstofprobleem. Nu lijkt het vooralsnog te gaan om de remmen. ‘Het leek vast te zitten’, aldus de Brit. ‘Daarom zei Max dat het maar erger en erger werd en het steeds warmer werd.’ De DNF was uiteraard er vervelend maar het team kijkt ook alweer vooruit. ‘We gaan nu kijken wat de schade is en proberen uit te zoeken wat het veroorzaakt heeft’, gaat de teambaas verder.

DNF van Verstappen doet het hele team pijn

Verstappen leek in de eerste instantie erg gefrustreerd, wat volgens Horner zeer begrijpelijk is. Toch leek hij na zich snel omgekleed te hebben alweer afgekoeld te zijn en voegde hij zich bij de engineers aan de pitmuur. ‘Natuurlijk is een coureur dan gefrustreerd’, geeft Horner aan. ‘Maar hij is hoffelijk naar het team en de mechanici toe.’ Volgens de baas van Red Bull raakte het uitvallen van Verstappen niet alleen de Nederlander zelf. ‘We zijn één team. Deze DNF doet voor iedereen pijn’, benadrukt hij. ‘Het is een kwestie van ervan leren en weer verder gaan. We hadden al twee jaar geen mechanisch probleem met uitval tot gevolg, wat opmerkelijk is.’

Niet alleen het verrassende uitvallen van Verstappen valt op na de race in Australië. ‘Het is opmerkelijk dat hij na drie races nog steeds het kampioenschap leidt, zelfs na de DNF’, prijst Horner zijn coureur. Momenteel staat Verstappen met 51 punten op de eerste plek, maar hij wordt op de hielen gezeten door Charles Leclerc en teamgenoot Pérez. Ook Carlos Sainz, die de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet reed vanwege een blindedarmoperatie en daar dus geen punten scoorde, ligt niet al te ver achter op Verstappen. ‘We hebben veel geleerd van vandaag’, vervolgt Horner.

Ook Pérez kreeg met een probleem te kampen

Pérez wist in Australië niet verder te komen dan een vijfde plek. Volgens de teambaas kan dat wel eens niet volledig zijn eigen schuld zijn. ‘Hij had het vast niet door, maar hij liep wat schade op toen hij Fernando inhaalde’, vertelt de Brit. ‘Hij verloor toen veel downforce en we moeten erachter zien te komen wat dat precies veroorzaakt heeft.’ Dit voorval had invloed op de race van Pérez. ‘De bandendegradatie wordt erger en aan het eind van de stint waren we gewoon niet goed. Dat is ongebruikelijk voor onze bolides’, geeft Horner toe. Beide auto’s zullen dus goed onderzocht worden met het oog op Suzuka. Ondanks de teleurstellende race ziet de teambaas dat Sainz vandaag een zeer goede race reed. ‘We feliciteren Carlos. Na de operatie is dit een geweldige prestatie van hem en Ferrari’, sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws