Hülkenberg verwacht dat Haas informatie achter zal houden: 'Dat zal vast gebeuren' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg verwacht dat Haas informatie achter zal houden: 'Dat zal vast gebeuren'

Hülkenberg verwacht dat Haas informatie achter zal houden: 'Dat zal vast gebeuren'

Recent werd bekend dat Nico Hülkenberg het team van Haas na dit seizoen zal verlaten. De Duitser geeft aan dat het Amerikaanse team hem maar wat graag had gehouden en dat teambaas Ayao Komatsu erg zijn best deed om dat voor elkaar te krijgen, tevergeefs dus. ‘Hij heeft ervoor gevochten, hij gaf alles’, zegt Hülkenberg tegen Motorsport.com.

De Duitser heeft veel lof voor Komatsu, vanaf het moment dat hij in het diepe werd gegooid als vervanger van Günther Steiner, tot zijn strijd om Hülkenberg bij Haas te houden. ‘Hij doet het goed. Hij werd echt uit het niets meteen in het diepe gegooid’, geeft de coureur aan. ‘In februari had hij voor het eerst een coureurscontract in zijn handen. Dat is ook speciaal, er zijn een aantal dingen die je eerst moet zien en weten’, vertelt de Duitser.

‘Het was erg fijn om met hem te werken’, vindt Hülkenberg. ‘Ook op het gebied van coördinatie. Ik sprak hem daar een tijdje geleden over en er was een hele fijne dynamiek’, vervolgt hij. ‘We wisten dat er snel een beslissing gemaakt zou worden en hij heeft ervoor gevochten, hij gaf alles’, zegt de coureur. ‘Het was geen snelle beslissing voor mij, ik had er al over nagedacht’, geeft hij toe. ‘Haas is het team dat mijn terugkeer in de Formule 1 mogelijk heeft gemaakt. Het beste sportieve vooruitzicht voor mij ligt echter bij Audi’, meent de Duitser.

Magnussen zal niet voorgetrokken worden

Hülkenberg denkt dat de aankondiging van zijn vertrek geen invloed zal hebben op wanneer hij updates krijgt van Haas. Hij gaat er niet vanuit dat teamgenoot Kevin Magnussen de prioriteit krijgt. ‘Ik denk het niet. Ik denk dat het team daarin heel eerlijk blijft’, geeft hij aan. ‘Het team en ik willen allebei het best mogelijke resultaat uit dit seizoen halen.’ De focus ligt daarbij op het verslaan van andere teams in het middenveld. ‘Ik denk niet dat dat een onrealistisch doel is, als je kijkt naar de stand. We blijven ons best doen.’

De Amerikaanse renstal bereidt zich achter de schermen uiteraard ook voor op de komende seizoenen en Hülkenberg geeft aan dat hij het begrijpt als Haas hem niet op de hoogte wil houden van de vooruitgang op dat gebied. ‘Dat zal vast gebeuren, op een bepaald moment. Ik denk over twee, drie, vier maanden’, vertelt hij. ‘Volgend jaar veranderen de bolides nog niet zo radicaal, dus er zijn geen supergeheimen die ik mee kan nemen’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws