Villeneuve: 'Verstappen is al kampioen geworden, daarom houdt het team van hem' Formule 1
Formule 1

Villeneuve: 'Verstappen is al kampioen geworden, daarom houdt het team van hem'

Villeneuve: 'Verstappen is al kampioen geworden, daarom houdt het team van hem'

Jacques Villeneuve zag Red Bull Racing een enorme sprong zetten in het constructeurskampioenschap ten opzichte van Ferrari, maar blaast niet te hoog van de toren. Het seizoen is nog lang en er kan nog veel gebeuren. De Oostenrijkse renstal moet daarom zeker niet verwachten dat de strijd al gestreden is. Hij gaat daarnaast ook in op de weekenden van Max Verstappen en Sergio Pérez.

De Canadees laat in zijn column voor Formule1.nl weten dat Red Bull niet op de feiten vooruit kan lopen en kan verwachten dat ze er al zijn. 'Ik verwacht dat Red Bull ook nog wel punten verliest aan bijvoorbeeld Mercedes. Niets is gedaan', benadrukt hij. 'Red Bull was in Australië bijna afgeschreven en kijk eens waar ze nu staan.'

Na Australië zakte Verstappen weg in het coureursklassement en moest Red Bull ook Mercedes nog voor zich laten vanwege twee uitvalbeurten in drie wedstrijden van de Nederlander. Pérez was ook eenmaal uitgevallen, waardoor de renstal heel erg veel punten miste. Inmiddels staat Red Bull maar liefst tachtig punten voor op de eerstvolgende concurrent.

Verstappen en Pérez in Azerbeidzjan

Verstappen en Pérez stelden wederom een één-twee veilig voor hun renstal, de tweede in 2022. 'Zij hebben momenteel het sterkste rijdersduo, al was Pérez in Baku met zijn bandenmanagement wat minder gelukkig. Daar is hij normaal gesproken goed in', stelt Villeneuve. Achteraf werd vermoed dat hij in de eerste ronden te veel van het rubber had gevraagd in zijn poging een gat te trekken naar Leclerc.

'Wat Verstappen voor heeft, is dat hij al kampioen is geworden en het team daarom van hem houdt. Hij weet wat er voor nodig is, geeft nooit op en maakt, net als Pérez, weinig fouten', concludeert de enkelvoudig wereldkampioen. Dat helpt hem dan ook mee in de titelstrijd, stelt Villeneuve. Met het foutgevoelige Ferrari in de problemen lijkt het er momenteel niet op dat Red Bull serieuze tegenstand gaat krijgen dit jaar, maar ook Verstappen weet dat het snel om kan slaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws