Italiaanse media melden tegenslag voor Red Bull: 'RB20 doorstaat frontale crashtest niet' Formule 1
Formule 1

Italiaanse media melden tegenslag voor Red Bull: 'RB20 doorstaat frontale crashtest niet'

Italiaanse media melden tegenslag voor Red Bull: 'RB20 doorstaat frontale crashtest niet'

Volgens de Italiaanse tak van het doorgaans betrouwbare Motorsport.com heeft de RB20, de 2024-bolide van Red Bull Racing, de crashtest bij een eerste poging niet doorstaan. De neus van de auto zou de klap bij de frontale crashtest onvoldoende geabsorbeerd hebben, waardoor ook het chassis zelf beschadigd zou zijn geraakt.

Red Bull domineerde in 2023 met de RB19, met een recordaantal van 21 Grand Prix-overwinningen uit 22 weekenden. Max Verstappen was goed voor negentien overwinningen, en de dominante combinatie geldt ook voor 2024 als grote favoriet, maar krijgt nu dus een eerste tegenvaller te verwerken. Een grote tegenslag hoeft het echter niet te betekenen, omdat de teams het randje opzoeken, onder meer betreffende het gewicht van de auto's. Het niet halen van crashtests bij een eerste poging is dus iets dat in het verleden ook vaker gebeurd is.

Niet doorstaan van crashtest kan voor vertraging zorgen

De crashtest werd in Cranfield afgewerkt, waar alle in Engeland gevestigde teams hun crashtests ondergaan. Het slagen voor deze crashtest is vereist om een gehomologeerd chassis te krijgen voor het nieuwe seizoen. Volgens Motorsport.com zou Red Bull alleen de frontale test niet gehaald hebben, en moet het team nu aanpassingen doorvoeren aan de integriteit van de structuur.

Red Bull, dat zou hebben gewerkt aan het inkorten en uithollen van de neus om verder gewicht te besparen, zal de test vermoedelijk herhalen met een versterkte carbonlaag. Het niet halen van de crashtest kan wel voor vertragingen zorgen bij Red Bull, zeker nu de fabrieken verplicht dicht zijn tot de start van het nieuwe jaar.

Mogelijk zal het niet halen van de crashtest ook gevolgen hebben voor de presentatie van de RB20. De datum hiervan was nog niet officieel bevestigd, maar zou op 10 februari in de planning gestaan hebben, al laten de teams in de praktijk weinig nieuwe onderdelen zien bij dergelijke presentaties. De wintertestdagen voor het 2024-seizoen gaan op 21 februari van start in Bahrein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws