Jos Verstappen spreekt toekomstwens voor zoon Max uit: 'Daar willen we F1-carrière beëindigen' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen spreekt toekomstwens voor zoon Max uit: 'Daar willen we F1-carrière beëindigen'

Jos Verstappen spreekt toekomstwens voor zoon Max uit: 'Daar willen we F1-carrière beëindigen'

Volgens Jos Verstappen is het de bedoeling dat zijn zoon Max Verstappen zijn Formule 1-carrière af gaat sluiten bij Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team gaf een jonge Verstappen de kans om zijn debuut te maken en sindsdien zijn ze samen ver gekomen. Jos verwacht dat zijn zoon trouw blijft aan Red Bull, een overstap naar Ferrari, Mercedes of McLaren lijkt dus niet reëel.

Door de dominantie van Verstappen junior was er vrijwel geen sprake van spanning. De 26-jarige Limburger schreef maar liefst negentien van de tweeëntwintig races op zijn naam en hij won het kampioenschap met overmacht. Zo ziet Max het volgens zijn vader graag. 'Hij houdt absoluut van deze dominantie', lacht Jos in een exclusief interview met PlanetF1.

Ook vader Jos heeft genoten van de prestaties van zijn zoon, maar hij zou een spannend gevecht ook toejuichen. 'We willen de races natuurlijk winnen, maar ik vind het ook prachtig om hem als winnaar uit een gevecht te zien komen of hem juist eens te zien verliezen na een spannend gevecht. Ik denk dat iedereen dat wel wil zien', zegt Jos. 'Ik ben een liefhebber van de sport, ik ben een fan van de Formule 1. Natuurlijk is het prachtig om negentien races te winnen in een seizoen, maar ik heb ook genoten van de manier waarop hij het kampioenschap won in 2021.'

Plan om F1-loopbaan bij Red Bull af te sluiten

Verstappen kreeg in 2015 de kans van Red Bull om op 17-jarige leeftijd bij Toro Rosso zijn debuut te maken in de koningsklasse van de autosport. Na vier races in 2016 werd hij naar het grote Red Bull gepromoveerd en en sindsdien verdedigde de Nederlander de kleuren van het Oostenrijkse team. Max boekte vele successen met Red Bull en heeft nog een contract tot aan het einde van 2028. Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van de regerend wereldkampioen, die dan pas 31 jaar is.

In de paddock wordt gefluisterd over een overstap naar een ander team, maar Jos laat weten dat teams als Ferrari, Mercedes en McLaren er niet op hoeven te rekenen dat zijn zoon Red Bull gaat verlaten. 'We zijn begonnen bij Red Bull en daar willen we ook eindigen. Dat is wat we willen', zegt Verstappen senior. 'We zijn erg loyaal. Zij gaven ons de kans en zolang ze een goede auto leveren en met Helmut (Marko, red.) aan boord, zitten we goed. Helmut heeft ons altijd gesteund en Max heeft ook laten zien dat hij fan van Helmut en Red Bull is. Daar houdt men van. Het zou dus mooi zijn', aldus Verstappen senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws