Voor Verstappen staan ze in de rij: 'Alle tien teambazen willen hem graag' Formule 1
Formule 1

Voor Verstappen staan ze in de rij: 'Alle tien teambazen willen hem graag'

Voor Verstappen staan ze in de rij: 'Alle tien teambazen willen hem graag'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur denkt dat alle tien teambazen op de grid zouden zeggen dat ze Max Verstappen in hun teams zouden willen hebben. Vasseur denkt dat het op dit moment beter is om naar het complete plaatje van zijn team te kijken, maar sluit niet uit dat hij Verstappen niet in zijn team zou willen hebben. Het is voor nu in ieder geval niet iets waar Vasseur mee bezig is.

Verstappen heeft in 2022 een mega contract getekend bij Red Bull, waardoor hij er tot het einde van het 2028-seizoen kan blijven. Aangezien het in 2022 en in 2023 fantastisch ging voor de Nederlander, lijkt het er niet op dat hij snel gaat nadenken over een ander team. Mocht hij dat wel gaan doen, dan staan ze voor hem in de rij. 'Ik denk dat, als je dezelfde vraag aan de tien teambazen op de grid zou stellen, ze allemaal zouden zeggen dat ze hem graag in hun team zouden willen hebben', zegt Vasseur in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport.com.

'Max heeft een contract tot 2028 bij Red Bull', vervolgt de Fransman. 'We moeten ons concentreren op onszelf, zodat we geen energie verliezen. We moeten werken aan onze eigen zaken, rekening houdend met wie er in het team zit. Het gaat niet alleen om de coureurs, maar we moeten naar het geheel kijken', geeft de Ferrari-teambaas aan. 'Dus op dit moment is het geen aspect waar we over moeten discussiëren. Maar ik zeg ook: nooit nooit zeggen.'

Vasseur grapt: 'Dat zou het me een fortuin kosten'

Terwijl Red Bull en Verstappen dit jaar dus niet om de tafel moesten betreffende contractzaken, moesten Mercedes en Lewis Hamilton dat wel. Voordat de bevestiging kwam dat Hamiltons contract werd verlengd gingen er geruchten rond dat de zevenvoudig wereldkampioen interesse had in Ferrari. 'Ik spreek Lewis al twintig jaar lang elke week van de maand', zegt Vasseur. 'En ik heb ook contact met de halve grid omdat het rijders zijn die voor me hebben gereden in het verleden. In Bakoe hebben we wat gepraat en toen begon iedereen het erover te hebben. Als ik contracten zou moeten tekenen met iedereen die voor heeft gereden in het verleden, dan zou het me een fortuin kosten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws