Button erkent foutloze Verstappen, 'maar als Lewis in een auto zit die bij hem past...' Formule 1
Formule 1

Button erkent foutloze Verstappen, 'maar als Lewis in een auto zit die bij hem past...'

Button erkent foutloze Verstappen, 'maar als Lewis in een auto zit die bij hem past...'

Voormalig wereldkampioen Jenson Button denkt dat het voor de concurrentie niet makkelijk gaat worden om Max Verstappen in een Red Bull te verslaan, en al helemaal niet als de Limburger zich op zijn gemak voelt in de auto. Als er iemand is die de strijd aan kan gaan, dan is Lewis Hamilton dat wel, aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Button zag net als iedereen dat Verstappen in 2023 opnieuw ongenaakbaar was. Nadat hij de lat hoog legde in 2022, heeft hij die lat in 2023 nog een meter of drie hoger gelegd. De combinatie van de Nederlander en de Red Bull-bolide was onverslaanbaar. 'Red Bull zal volgend jaar weer vooraan staan', zegt Button in gesprek met het Franse persbureau AFP. 'Ze hadden dit jaar een sterke auto en ze hebben kunnen werken aan de auto voor volgend jaar', vervolgt de enkelvoudig wereldkampioen.

'Het ding is, als je alleen naar de resultaten van de race kijkt, denk je: oh, Max Verstappen heeft weer gewonnen. Maar als je daadwerkelijk naar de races kijkt, dan heeft Max het niet altijd makkelijk gehad. Hij is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen, maar er zijn dit seizoen geweldige gevechten geweest', vindt de Brit, die echter wel de loftrompet steekt voor de 26-jarige. 'Ik denk dat Max het fantastisch heeft gedaan. Hij heeft geen fouten gemaakt.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Button erkent foutloze Verstappen, 'maar als Lewis in een auto zit die bij hem past...'
Verstappen heeft in 2023 negentien keer de champagnefles der overwinning aan zijn lippen mogen zetten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Het helpt natuurlijk om in een auto als de RB19 te rijden, maar Button vindt net als vele anderen dat ook de rijder het verschil maakt. 'Hij rijdt natuurlijk in een goede auto, je wint niet zonder een goede auto, maar je moet hem gewoon vergelijken met waar zijn teamgenoot in de meeste races was. Dat is een groot verschil. Naar 2024 toe is Red Bull nog steeds de favoriet, maar ik denk dat andere teams wat dichterbij zullen komen. Het wordt niet makkelijk om Max in een Red Bull te verslaan als zijn hoofd op de juiste plek zit.'

'Als Lewis in een auto zit die bij hem past, dan kijk ik uit naar die strijd'

Na Verstappens dominante jaar liggen er weinig verwachtingen klaar dat iemand hem in 2024 wel kan uitdagen. Button denkt dat Hamilton dat wel zou kunnen, mits hij de juiste auto tot zijn beschikking heeft. 'Lewis zou niet racen als hij niet dacht dat hij goed genoeg was', zegt Button, die een tijdje een teamgenoot is geweest van de zevenvoudig wereldkampioen bij McLaren. 'Lewis is zeker goed genoeg om races te winnen en een kampioenschap te winnen, met de juiste auto', voegt de voormalig F1-coureur toe.

'Tegen Max opboksen is moeilijk, maar als Lewis in een auto zit die bij hem past en Max in een auto zit die bij hem past... Ik kijk uit naar die strijd. Hopelijk zullen we het zien voordat Lewis met pensioen gaat. Hij heeft zeker het vermogen om dat te doen', aldus de Brit. De eerst volgende kans voor de concurrentie om hun slag te slaan lijkt pas in 2026 te komen, als de reglementen weer over de kop gaan. Hamilton tekende dit jaar twee jaar bij bij Mercedes, en het is nog de vraag of hij daarna nog een keer gaat verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws