Jos Verstappen zag emotionele Max: 'Had tranen in zijn ogen staan' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen zag emotionele Max: 'Had tranen in zijn ogen staan'

Jos Verstappen zag emotionele Max: 'Had tranen in zijn ogen staan'

Jos Verstappen laat weten dat Max Verstappen het moeilijk had met het overlijden van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. De grondlegger van het team heeft een grote rol gespeeld in de carrière van de Nederlander, zo erkent Verstappen senior. De vader van de Red Bull-coureur denkt dat de kansen voor de race er wel zijn, mits de setup van de RB18 van Verstappen goed is. Bandenslijtage gaat een grote rol spelen.

Voor de camera bij Viaplay vertelde Verstappen dat het overlijden van Mateschitz absoluut iets doet met het team. De vader van de tweevoudig wereldkampioen erkent hoeveel de Red Bull-baas heeft betekend voor zijn zoon. 'Dat heeft zeer veel impact, voor de carrière van Max is het een grote baas geweest. Je merkt het binnen het team. Max had gisteren ook de tranen in zijn ogen staan, dus het doet zeker wat met het team', zo vertelt Jos dat de Red Bull-coureur emotioneel was.

Setup belangrijk voor kansen race

Wat betreft de verwachtingen voor de race is het een beetje gissen voor de voormalig F1-coureur. De tweede vrije training staat normaal in het teken van de longruns, maar vanwege de Pirelli bandentest zijn deze nauwelijks verreden. 'Ik vind het moeilijk om te zeggen, want normaal heb je de tweede training waarin je de longrun een beetje kunt zien. Maar ik zat net met Max te praten en hij zegt dat het wel goed komt', zo laat hij weten dat Verstappen junior er vertrouwen in heeft.

Of zijn zoon een goede kans heeft op de overwinning hangt vooral af van hoelang de banden het vol gaan houden. 'Het hangt af van hoe de banden het gaan houden. Daar heeft iedereen last van natuurlijk. Je kunt de setup niet meer aanpassen, dus dat wordt even afwachten of het goed zit. Max is altijd wel goed op de banden. Het hangt af van de afstelling van de auto, na vijf ronden kan ik het je zeggen', zo sluit Verstappen senior af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws