Juridische tenniswedstrijd tussen Haas en Steiner: Haas klaagt nu Steiner aan Formule 1
Formule 1

Juridische tenniswedstrijd tussen Haas en Steiner: Haas klaagt nu Steiner aan

Juridische tenniswedstrijd tussen Haas en Steiner: Haas klaagt nu Steiner aan

De liefde tussen Haas en Günther Steiner zit er definitief op, zoveel was eerder dit seizoen al duidelijk toen Steiner de vuile was buitenhing. De Zuid-Tiroler klaagde zijn voormalige werknemer eerder al aan, en krijgt nu ook een brief in zijn brievenbus: Haas heeft nu Steiner aangeklaagd vanwege inbreuk op het handelsmerk.

Enkele dagen geleden maakte Steiner bekend dat hij Haas aanklaagt, omdat hij van mening is dat Haas hem nog geld schuldig is. De 59-jarige oud-teambaas was er daarnaast boos over dat Haas zijn naam en beeltenis nog steeds gebruikt bij promotiemateriaal en merchandise. Het hoofdpunt van de aanklacht is dat Steiner stelt dat bepaalde commissies waar hij recht op had niet zijn uitbetaald.

Haas stuurt brief terug

Steiner werd wereldwijd, en vooral in de Verenigde Staten bekend vanwege Netflix-serie Drive to Survive. Juist die serie speelt ook een hoofdrol in de nieuwe rechtszaak. Steiner schreef namelijk een biografie waarvan de naam duidelijk gebaseerd is op de Formule 1-serie. 'Surviving to Drive' is namelijk de titel van de autobiografie van Steiner, die in het verleden ook voor Red Bull Racing werkte.

Haas stelt nu: 'In 2023 heeft Steiner zonder toestemming van Haas Automation, een publicatie, genaamd Surviving to Drive, geschreven en in de markt gezet, verkocht, en geld hier geld aan verdiend. Hij gebruikt hierbij nog altijd zonder toestemming de Haas Automation Trademarks voor persoonlijke winst. Haas Automation heeft Steiner nooit toestemming gegeven om het Haas Automation-handelsmerk of het Haas Automation-handelsimago te gebruiken bij dit product.

Haas voegde toe dat het Steiner eerder al op de hoogte had gesteld hierover, maar dat de reactie van Steiner de zorgen van Haas niet wegnam, waardoor het zich gedwongen zag om juridische stappen te ondernemen. 'Haas stuurde vooraf bericht aan Steiner, maar de heer Steiner heeft vooralsnog geen stappen ondernomen om het illegale gebruik tegen te gaan. Volgens informatie online, heeft Steiner per januari 2024 al ruim 150.000 boeken verkocht, en hier minstens 4,5 miljoen dollar aan inkomsten mee vergaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws