Sainz wil 2022 succesvol afsluiten: 'Weten toch wel dat Verstappen titel gaat pakken' Formule 1
Formule 1

Sainz wil 2022 succesvol afsluiten: 'Weten toch wel dat Verstappen titel gaat pakken'

Sainz wil 2022 succesvol afsluiten: 'Weten toch wel dat Verstappen titel gaat pakken'

Carlos Sainz hoopt zoveel mogelijk overwinningen te boeken in de resterende vijf races van het seizoen. Als Ferrari de aankomende race weet te winnen dan stelt het team mogelijk het titelfeestje van Max Verstappen uit, maar dat is niet per se het doel van de Italiaanse renstal. Sainz denkt dat overwinningen het zelfvertrouwen binnen Ferrari zal verhogen, waardoor het team met een beter gevoel het nieuwe seizoen in kan gaan.

De laatste zege van Ferrari dateert alweer van 10 juli toen Charles Leclerc de Grand Prix van Oostenrijk wist te winnen. Sinds die race pakte Red Bull Racing continu de zeges en is Verstappen op titelkoers. Sainz hoopt dat Ferrari in de komende races weer wat successen boekt. 'We gaan er alles aan doen om te winnen, waardoor ook hun succes vertraagt', wordt de Spanjaard geciteerd door Motorsport.com. 'Het is al even geleden dat we wisten te winnen, maar het doel is om gewoon alles te winnen. Met die zeges bereiden we ons voor op 2023.'

'Het is niet specifiek de bedoeling om zijn titelwinst uit te stellen', doelt Sainz op Verstappen. 'We weten dat hij hem gaat pakken.' Verstappen is verzekerd van de titel als hij op zondag de race wint en de snelste ronde weet te rijden. Sainz wil de Nederlander echter heel erg graag van een zege afhouden. 'Als Ferrari willen we altijd winnen, blijven leren en weekenden perfect uitvoeren. Dat zorgt voor zelfvertrouwen en dat brengt Ferrari meer succes.'

Sainz: 'FIA eerder te voorzichtig dan te riskant'

De enkelvoudig racewinnaar blikt ook kort terug op de uitgestelde start in Singapore. 'Naar mijn idee is de FIA eerder te voorzichtig dan te riskant. Het is hun verantwoordelijkheid om de show veilig te houden, terwijl de verantwoordelijkheid van het creëren van de show weer bij de Formule 1 ligt.' Volgens de Ferrari-coureur had de race al wat eerder van start kunnen gaan. 'Het perfecte moment om te gaan was eigenlijk toen ze groen licht gaven, maar een proces van veertig minuten vertraagde de boel', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws