F1 Live 08.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Japan 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 08.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Japan 2022

F1 Live 08.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Japan 2022

Na de regendans in Singapore staat men voor mogelijk opnieuw een nat weekend in Japan. Net als de Grand Prix van vorige week keert de race op Suzuka dit jaar voor het eerst in drie jaar tijd weer terug op de kalender. Op de vroege vrijdagochtend in Nederland beginnen de coureurs aan de tweede vrije training van het weekend waarin Max Verstappen zijn wereldkampioenschap kan prolongeren. F1Maximaal houdt je op de hoogte van alle actie op de baan middels een liveblog.

Na een enerverende Grand Prix van Singapore is het Formule 1-circus iets oostelijker getrokken, waar de Grand Prix van Japan op het programma staat. Veel coureurs houden van het Suzuka International Racing Course, en zijn dan ook blij dat deze teruggekeerd is op de kalender, na drie jaar afwezigheid. Corona was destijds de boosdoener, maar inmiddels kan de Grand Prix dus weer doorgang vinden. Wanneer zondag de lampen uitgaan, ondervinden we wie de opvolger wordt van de laatste winnaar in 2019, Valtteri Bottas.

Tweede kans op tweede wereldtitel voor Verstappen

Voor Max Verstappen dient zich een nieuwe kans aan om zijn vorig jaar gewonnen wereldtitel te prolongeren, en zo zijn tweede in totaal bij te kunnen schrijven. Bij een overwinning en een snelste raceronde is de Nederlander hoe dan ook verzekerd van zijn tweede wereldtitel. Mocht hij alleen winnen, dan moet hij hopen dat naaste concurrent Charles Leclerc niet direct na hem finisht op P2. Zo zijn er verschillende scenario's, en deze hebben wij voor je op een rijtje gezet in onderstaand artikel. Tijdens de eerste vrije training leek de Nederlander er in ieder geval bovenop te zitten.

Sowieso zal Red Bull Racing zich willen revancheren met Verstappen, want hoewel voor Sergio Pérez de Grand Prix van Singapore in een overwinning eindigde en er dus goed gescoord werd, ging aan de andere kant van de garage het nodige mis. Op de zaterdag lag een miscalculatie aan de basis voor slechts een achtste positie voor Verstappen, waarmee het team hem al in een moeilijke positie bracht. Op de zondag leek de Nederlander zich na een slechte start, geholpen door een aantal neutralisaties, terug te vechten, maar ging hij zelf de fout in en kwam hij niet verder dan P7.

Natte eerste vrije training, Schumacher crasht

Zoals verwacht was het erg nat tijdens de eerste vrije training. Erg veel rondes werden er dan ook niet gereden door de coureurs. Er werd begonnen op de full wets, maar nadat Verstappen als eerste op de inters naar buiten ging, volgde de rest hem snel. Uiteindelijk was het Fernando Alonso die de snelste was voor de twee Ferrari's, en de Nederlander die eindigde op een zesde plek, na het na vier rondjes voor gezien te hebben gehouden. Mick Schumacher bewees zichzelf een slechte dienst, door na het vallen van de vlag zijn bolide nog in de muur te parkeren en dus niet voor het eerst dit seizoen voor schade te zorgen aan zijn Haas.

GP Japan live kijken?

Wil jij zien of Verstappen zijn tweede wereldtitel gaat binnenslepen? De Grand Prix van Japan wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Japan

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 08.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Japan 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws