Krack zeer tevreden over inhaalrace van Stroll: 'Een geweldige prestatie' Formule 1
Formule 1

Krack zeer tevreden over inhaalrace van Stroll: 'Een geweldige prestatie'

Krack zeer tevreden over inhaalrace van Stroll: 'Een geweldige prestatie'

Aston Martin-teambaas Mike Krack wil niet dat de prestatie van Lance Stroll in de Grand Prix van Canada onderschat wordt, want volgens hem was de inhaalrace fantastisch. De Canadees wist vanaf P16 in de punten te rijden. Naar het idee van Krack deed Stroll het op zondag erg goed en vocht hij zijn weg naar de punten. Volgens de teambaas heeft Aston Martin het beste gemaakt van de situatie.

Terwijl Fernando Alonso in het andere Aston Martin-team startte en als tweede eindigde, kwalificeerde Stroll zich als dertiende. Maar hij werd drie plaatsen teruggezet op de grid vanwege het hinderen van Esteban Ocon. Desondanks wist hij op de racedag in de punten te eindigen. De Canadees reed een inhaalrace van P16 naar P9 en sleepte twee punten binnen voor zijn team. 'We haalden hem uit het verkeer en toen hij vrij van verkeer was, wist hij de rondetijden van de koplopers te rijden op de harde band', zegt Krack bij RaceFans.

'Als je in die DRS-treinen zit, is het erg moeilijk. Om van de zestiende naar de negende plaats te komen, vind ik een geweldige prestatie', vervolgt de Aston Martin-teambaas. 'Nu lijkt het op papier alleen maar negende en eindigt je teamgenoot als tweede, en dan denk je dat het geen goede prestatie is. Maar als je ziet waar je vandaan komt, denk ik dat het erg goed was', looft de Luxemburger. Voor Aston Martin waren er in ieder geval veel positieve aspecten uit het weekend in Canada te halen.

Krack tevreden: 'Het beste maken van elke situatie'

'Dus ik denk dat hij de positieve punten hieruit zal halen, en met de komende races weten we dat hij erg sterk is op hogesnelheidscircuits en we hebben nog een paar van zulke circuits te gaan, dus ik heb vertrouwen dat we met beide auto's punten kunnen scoren', gaat Krack verder. 'Ik denk dat hij aan het einde behoorlijk tevreden was, vooral met de pech dat de safetycar net in de ronde na zijn stop kwam, waardoor hij eigenlijk een paar posities verloor.' Lawrence Stroll had wel het doel om met twee auto's op het podium te komen, maar dat ging helaas niet door.

'Aan het einde van de dag heeft het geen zin om te klagen over zijn situatie. Zo gaat het in de racerij en je moet het beste maken van elke situatie. Hij deed het goed, ik ben echt blij voor zijn thuisrace na gisteren om zo'n goede comeback te hebben', aldus Krack. 'We gaven alles op het laatste rechte stuk, dat kan ik je vertellen. Dus alle lof voor onze krachtbron dat we op het einde nog wat extra power hadden, omdat onze banden al wat ouder waren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws