Kravitz kijkt naar Red Bull en Mercedes: 'Dit wordt een titanenstrijd' Formule 1
Formule 1

Kravitz kijkt naar Red Bull en Mercedes: 'Dit wordt een titanenstrijd'

Kravitz kijkt naar Red Bull en Mercedes: 'Dit wordt een titanenstrijd'

Volgens Ted Kravitz gaan we een bloedstollend Formule 1-seizoen tegemoet. De Sky Sports F1-analist heeft vooruitgeblikt op 2021 en komt tot de conclusie dat de F1-fans als winnaar uit de bus komen dit jaar. Zij worden volgens de Brit namelijk getrakteerd op een ware titanenstrijd, die gesponsord is door de reglementswijzigingen die afgelopen winterstop doorgevoerd moesten worden.

'Mercedes heeft bewezen dat ze ook na reglementswijzigingen kunnen blijven winnen, dat hebben ze tot twee keer toe al gedaan. Maar het lijkt dat de aankomende veranderingen Red Bull een voordeel bieden en Mercedes een nadeel', stelt de Formule 1-kenner. Hij doelt hiermee met name op de wijzigingen bij de vloer van de Formule 1-bolide.

Deze vloer moest voor het 2021-seizoen kleiner gemaakt worden dan voorheen, vooral om bandenleverancier Pirelli in bescherming te nemen. Er ontstond in 2020 namelijk twijfel over of het rubber het in 2021 aan zou kunnen met continu stijgende downforce-niveaus. Het gevolg: een wijziging in het ontwerp van de bolides die met name auto's met een lage rijhelling (rake, red.) raakte. Nadelig voor Mercedes dus en voordelig voor Red Bull.

Kravitz: 'Mercedes staat 1-0 achter'

De persoon bij de FIA die de downforce-reducerende maatregel doorgedrukt heeft, krijgt een vriendelijk bedankje van Kravitz: 'Wie deze reglementswijziging ook bedacht heeft, die persoon heeft óf gepoogd een einde te maken aan de dominantie van Mercedes, of houdt ervan om de neutrale toeschouwer te verwennen. Het Formule 1-seizoen van 2021 wordt namelijk een titanenstrijd.'

'Mercedes staat met 1-0 achter, de reglementswijzigingen zitten voor de Duitse renstal niet mee en het gaat fascinerend worden om te zien hoe dit uit zal pakken aankomend jaar', concludeert Kravitz, die geen uitspraken doet over wat hij verwacht van de twee topteams. Uit de winterstop kwam het team van Max Verstappen als favoriet, maar Mercedes, dat inmiddels ook nog een filmdag heeft verreden in Bahrein, kan zeker niet uitgevlakt worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws