Meningen zijn flink verdeeld binnen Haas: 'We zullen er hoe dan ook goed bij zitten' Formule 1
Formule 1

Meningen zijn flink verdeeld binnen Haas: 'We zullen er hoe dan ook goed bij zitten'

Meningen zijn flink verdeeld binnen Haas: 'We zullen er hoe dan ook goed bij zitten'

Nico Hülkenberg kreeg het in Canada niet voor elkaar om Q2 te halen en start de Grand Prix vanaf P18. De reden voor de matige prestatie van de Haas-coureur zou de achtervleugel zijn, die vlak voor de kwalificatie vervangen werd. ‘De eerste wissel vond voor de derde vrije training plaats, de correctie daarna’, zegt Hülkenberg tegen Motorsport-Magazin.

De Amerikaanse renstal heeft dus tot twee keer toe de achtervleugel moeten vervangen. ‘Vlak voor de kwalificatie wisselden we naar een specificatie met meer downforce’, vertelt de Duitser. Ondanks die wissel had Hülkenberg het erg lastig tijdens de kwalificatie. ‘Het gevolg was dat ons hele plan een beetje op de schop moest’, verklaart hij. ‘We liepen daardoor achter qua timing en dit zorgde ervoor dat het druk en hectisch werd’, luidt Hülkenbergs visie op de consequenties. ‘Ik had maar één langzame ronde voor mijn laatste ronde’, vervolgt de coureur van Haas. ‘Vanwege de minimale rondetijd konden de banden niet voldoende afkoelen’, legt de Duitser verder uit.

Coureurs komen met tegenstrijdige meningen

Dit alles leidde tot een uitschakeling in Q1. ‘Het hele weekend was al moeilijk en verliep niet volgens plan. Juist het tegenovergestelde’, vertelt Hülkenberg gefrustreerd. ‘Mijn pure pace ziet er niet bijzonder uit. Ik denk dat we veel geluk nodig hebben, misschien helpt het weer ons een beetje’, wenst Hülkenberg. De teambaas van Haas, Ayao Komatsu, neemt zijn coureur in bescherming. ‘Dit weekend begon voor Nico al niet ideaal en de veranderingen die we doorvoerden, kwamen te laat’, neemt de Japanner het voor hem op. ‘Hij kon zijn ware potentie zo niet tonen.’

Teamgenoot Kevin Magnussen wist het wel tot Q2 te schoppen, al kwam hij daar niet verder dan P14. Dit werd deels veroorzaakt door een verkeerde beslisisng vanuit het team vanwege het onvoorspelbare weer. ‘We dachten dat er in Q2 regen zou komen en dus ging ik met frisse banden de baan op, vertelt de Deen. Vooruitblikkend op de race spreekt hij zijn Haas-collega tegen. ‘De long run pace zag er respectabel uit’, is Magnussen van mening. ‘Ondanks dat we op een droge baan reden en we geen idee hebben wat het weer morgen doet. We zullen er hoe dan ook goed bij zitten, wat er ook gebeurt’, sluit Magnussen positief af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws