Kravitz: 'Red Bull is stomverbaasd na wat er met Pérez gebeurd is' Formule 1
Formule 1

Kravitz: 'Red Bull is stomverbaasd na wat er met Pérez gebeurd is'

Kravitz: 'Red Bull is stomverbaasd na wat er met Pérez gebeurd is'

Ted Kravitz geeft aan dat er grote verbazing heerst bij Red Bull Racing, dat de gedachtegang van de wedstrijdleiding in Oostenrijk onbegrijpelijk vindt. Sergio Pérez werd gestraft na in bocht 8 de baanlimieten te overschrijden nadat Q2, de tweede sessie van de kwalificatie, al afgelopen was. Zodoende kon hij geen tijdsverbetering neerzetten en moet hij de sprintrace vanaf de dertiende plek beginnen. Het is een uiterst ongebruikelijke handelswijze van de leiding.

'Red Bull is stomverbaasd na wat er met Pérez gebeurd is', suggereert Kravitz bij Sky Sports F1. 'Ze begrijpen niet dat zo'n baanlimietenfout met terugwerkende kracht afgestraft wordt', voegt hij daaraan toe. Niet alleen zijn al Pérez' rondetijden van Q3 hem afgenomen, ook de betreffende ronde van Q2 werd verwijderd, waardoor hij dus nog eens drie plekken terugviel van de P10 waar hij op geëindigd was als hij in Q3 geen tijd neer had gezet.

Kravitz: 'Ze hebben het geprobeerd aan te vechten. teammanager Jonathan Wheatley probeerde de stewards ervan te overtuigen dat Pérez er geen blijvend voordeel aan overgehouden had. Daar wilden de stewards niet van weten.' De stewards verwezen dan ook naar een ander deel van de reglementen, waarin gesteld wordt dat coureurs het circuit niet mogen verlaten zonder 'gerechtvaardigde reden'.

Pérez krijgt negen plaatsen gridstraf

Pérez eindigt dus niet met een gebruikelijke gridstraf voor het foutje gedurende de kwalificatie. Kravitz benoemt dat hij, na teruggezet te zijn naar de dertiende plaats, bijna tien plekken verloren is. 'En wát voor een straf is het. In principe heeft hij een gridstraf van maar liefst negen plaatsen gekregen voor de sprintrace', stelt de Engelsman verwonderd.

'Ook heeft hij nu geen nieuwe banden gekregen, want Pérez heeft zijn banden in Q3 al opgebruikt. Red Bull vond het daarom aan de strenge kant', concludeert Kravitz. In Q3 gebruikte de Mexicaan vermoedelijk één of twee setjes van de zachte band, die hij niet meer terugkrijgt. Twee keer trekt hij dus aan het kortste einde na de vrijdagmiddagsessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws