Kritiek op Hamilton: 'Klagen, maar niet de handen uit de mouwen steken' Formule 1
Formule 1

Kritiek op Hamilton: 'Klagen, maar niet de handen uit de mouwen steken'

Kritiek op Hamilton: 'Klagen, maar niet de handen uit de mouwen steken'

Oliver Rowland is verbaasd over de passieve houding van Lewis Hamilton als het gaat om de Britse kartwereld. Hamilton pleitte vorig jaar openlijk voor een 'eerlijkere' sport, maar zou volgens zijn landgenoot te weinig teweegbrengen om hier zelf iets aan te veranderen.

In de Inside Electric Podcast is Rowland, Formule E-coureur en baas van een kartteam, te gast. De voormalig (test- en reserve)coureur van Williams deelt de kritiek van Hamilton op het huidige klimaat in de Britse racewereld, maar vindt dat de meervoudig wereldkampioen er vervolgens te weinig aan doet om zijn klachten te verhelpen.

'Het klopt dat de wereld nu oneerlijk is. Er is ontzettend veel geld nodig. Vaak krijgen de rijke kinderen de beste karts, waardoor de armere talenten ondergesneeuwd worden. Geen goede situatie, als je meer talent wilt kweken. Daar moet dus wat aan gedaan worden, die mening deelde Lewis (Hamilton, red.) ook', aldus Rowland.

Rowland vindt dat Hamilton portemonnee moet trekken

'Maar vervolgens doet hij er niets aan en dat maakt me wel een beetje pissig', gaat de Brit verder, die openlijk kritiek uit op Hamilton. 'Doe dan zelf wat, zou ik zeggen. Maar echte daden blijven uit. Hij zou makkelijk enkele karttalenten onder de arm kunnen nemen, al is het maar als sponsor. Daarmee kan hij echt wat uitrichten. Het probleem lost zich niet vanzelf op.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws