Kwalificatieduels | Piastri boekt succesje, Sargeant helpt zichzelf aan nog grotere achterstand Formule 1
Formule 1

Kwalificatieduels | Piastri boekt succesje, Sargeant helpt zichzelf aan nog grotere achterstand

Kwalificatieduels | Piastri boekt succesje, Sargeant helpt zichzelf aan nog grotere achterstand

Max Verstappen wist de poleposition voor de Grand Prix van Japan 2023 te bemachtigen en zet nog een stap in het kwalificatieduel met teamgenoot Sergio Pérez, die de race mag aanvangen vanaf P5. Achter Verstappen zal Oscar Piastri starten, die P2 pakte en daarmee het gat in de kwalificatieduels tussen hem en Lando Norris iets verkleinde. Ondertussen staat Logan Sargeant nog steeds ver achter, aangezien hij het ook Japan niet beter wist te doen dan Alexander Albon door te crashen in Q1.

Verstappen begon op vrijdag al oppermachtig door zijn dominantie te hervatten in de vrije trainingen, en dat liet hij ook op zaterdag zien. De Nederlander was de hele kwalificatie bloed snel en reed vervolgens twee oppermachtige rondes in Q3. Op de gebruikte banden wist hij er een 1:28-er uit te persen, en daarmee was hij zeker vijf tienden sneller dan de concurrentie. Aangezien Pérez op P5 kwalificeerde, betekende het weer een punt voor de tweevoudig wereldkampioen in de kwalificatieduels.

Piastri wist echter een klein succesje te boeken, de Australiër was namelijk een paar duizendsten sneller dan Norris en daarmee versloeg hij zijn teamgenoot. Het is overigens wel goed om te benoemen dat het voor Piastri de eerste keer was dat hij op Suzuka reed, wat zijn prestatie nog indrukwekkender maakt. Als hij zijn teamgenoot wil verslaan in de kwalificatieduels, dan is er nog wat werk te verrichten, maar Piastri boekt in ieder geval vooruitgang. Dat is van Sargeant helaas niet te zeggen. De Amerikaan crashte in Q1 en dus was Albon automatisch de betere Williams-coureur in de kwalificatie.

Magnussen krijgt er een puntje bij

Kevin Magnussen besloot laat in Q2 voor een ronde te gaan en had daarbij slechts één kans om het waar te maken. Hij schoot in de eerste instantie naar P9, maar omdat er nog andere coureurs aankwamen zakte hij terug naar P15. Daarbij versloeg hij wel Nico Hülkenberg, die kwalificeerde op P18. Meestal heeft de Duitser de overhand in de kwalificaties, maar dat was deze keer dus niet zo. Het kwalificatieduel van Haas staat inmiddels op 5-11 voor Hülkenberg.

Hamilton en Russell aan elkaar gewaagd

Nadat Lewis Hamilton iets succesvoller was tijdens de kwalificatie van Japan dan George Russell staan de heren van Mercedes gelijk in de kwalificatieduels. De zevenvoudig wereldkampioen kwalificeerde zich op P7 en Russell kwam daar vlak achteraan, op P8. Op de circuits waar de auto zich wat anders gedraagt dan normaal, wat Hamilton aangaf, lijkt de 38-jarige er wat beter mee overweg te kunnen dan Russell. Voorlopig is het tussen hen dus gelijkspel.

Bekijk hier de volledige stand in de kwalificatieduels

Verstappen kan dit weekend zijn dominantie weer hervatten in Japan! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws