Pérez spreekt van lastige zondag op Zandvoort: 'Geprobeerd de schade te beperken' Formule 1
Formule 1

Pérez spreekt van lastige zondag op Zandvoort: 'Geprobeerd de schade te beperken'

Pérez spreekt van lastige zondag op Zandvoort: 'Geprobeerd de schade te beperken'

Sergio Pérez kende een lastige zondag op het circuit van Zandvoort. De coureur van Red Bull Racing eindigde uiteindelijk op de vijfde plek na een tijdstraf van Carlos Sainz. Pérez had niet de snelheid om Charles Leclerc bij te houden, maar Mercedes leek dit weekend sneller dan de Red Bull. Uiteindelijk is de rijder tevreden met de behaalde punten en kijk hij uit naar de race in Italië.

Pérez begon de race op de vijfde plek, maar bij de start verloor hij direct een positie aan George Russell. In de tweede fase van de race moest de coureur van Red Bull achter Leclerc aan, maar de Monegask bleek te snel te zijn. 'We probeerden de achtervolging in te zetten op Charles', begint Pérez voor de camera van Formula1.com. 'Ik moet ook zeggen dat Mercedes vandaag gewoon sneller was dan wij waren. Het heeft me verbaasd dat ze maar één keer hadden hoeven stoppen.'

De Mexicaan kende voor de rest een lastig weekend op het circuit van Zandvoort. De snelheid zat er op de vrijdag niet in bij Red Bull, maar op zaterdag wist de Oostenrijkse renstal het om te draaien. Pérez is dan ook blij dat Red Bull goede punten heeft weten te scoren in Nederland en de leiding in het kampioenschap daardoor verder verstevigt. 'Het was een lastige middag. We hebben geprobeerd om de schade beperkt te houden en nu kijken we uit naar de race in Monza.'

Pérez: 'Herstart deed ons pijn'

De race werd opgeleukt door een probleem bij Valtteri Bottas. Aan het einde van de race kwam de coureur van Alfa Romeo stil te staan en kwam de safety car naar buiten. Veel coureurs stapte over op de softs, maar Pérez reed op de mediums. De drievoudig racewinnaar vond dit de verkeerde keuze: 'Het deed ons wel pijn om bij de herstart op de mediums te staan. Het was heel erg moeilijk om temperatuur in de banden te krijgen. Dat is gewoon heel erg jammer', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws