Horner tevreden, maar blijft voorzichtig: 'Wiskundig gezien is alles nog mogelijk' Formule 1
Formule 1

Horner tevreden, maar blijft voorzichtig: 'Wiskundig gezien is alles nog mogelijk'

Horner tevreden, maar blijft voorzichtig: 'Wiskundig gezien is alles nog mogelijk'

Na de vierde overwinning op een rij lijkt Max Verstappen rechtstreeks op zijn tweede titel af te rijden. Met een dominant weekend in België in de zak werd het momentum heel even aangetast door de onzekere vrijdag van het weekend in Zandvoort, maar Red Bull Racing herstelde zich. En hoe. Met een pole en een overwinning in de thuishaven van Verstappen, gaat Red Bull tevreden de laatste race van de triple header in. Hoe dan ook houdt teambaas Christian Horner er rekening mee dat er nog van alles kan gebeuren.

De race in de Nederlandse duinen verliep enigszins onrustig. Met hier en daar een gele vlag, een virtual safety car en dan ook nog een echte safety car werd de wedstrijd een aantal keer uit zijn ritme gehaald. De Oostenrijkse renstal heeft al vaker bewezen hier goed mee om te kunnen gaan, en zo reageerde ze ook vandaag goed op wat Zandvoort haar om de oren slingerde. 'Het was een lastige race met de VSCs (virtual safety cars) en echte safety cars. We moesten de juiste beslissingen maken op de juiste momenten', trapt Horner af bij het Britse Sky Sports.

'We zijn blij dat Max op een gegeven moment op de juiste band stond, daarnaast hadden we verwacht dat Mercedes beide auto's buiten had gehouden, waardoor Max met twee mannen moest vechten', vervolgt de Brit. Richting de slotfase van de race besloot Red Bull om Verstappen binnen te halen en hem op gebruikte softbanden te zetten. Mercedes haalde alleen Russell binnen. 'Uiteindelijk was alleen Lewis nog buiten en Max maakte er snel werk van.' Toen de safety car weer naar binnen ging, ging Hamilton te vroeg op zijn gas. Dat in combinatie met Hamilton zijn oude mediums kon Verstappen goed aansluiten en hem al vlot inhalen.

Dit zat echter niet helemaal in de planning, legde de Red Bull-teambaas uit. 'Als de race normaal was verlopen dan hadden we soft - medium - soft gedaan. Dan hadden we een groot voordeel gehad, en hadden we Lewis ook in kunnen halen', vertelt Horner. In ieder geval had de Oostenrijkse renstal het goed voor elkaar, want in beide scenario's hebben ze de Mercedessen overtroffen. Russell bood verder geen competitie voor de regerend wereldkampioen. Nadat de Nederlander Hamilton inhaalde was hij gezien. In die korte stint tot het einde bouwde hij alsnog een voorsprong op van vier seconden.

Horner: 'Het team opereert op een geweldig niveau'

De Red Bull-teambaas bedankt ook het team, zowel het personeel dat in Zandvoort aanwezig was, als het personeel van hun hoofdkwartier voor het mogelijk maken van deze overwinning op Verstappen zijn thuiscircuit. 'Wat je hier ziet, is maar tien procent van het team', legt Horner uit. 'Achter de schermen gebeurt zoveel. Het team opereert op een geweldig niveau. Iedereen in Milton Keynes maakt dit mogelijk', looft hij. 'We zitten in een geweldige positie. Wiskundig gezien is nog alles mogelijk, dus we rekenen ons nog niet rijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws