'Ferrari móét met een eerste en tweede coureur werken in de strijd met Verstappen' Formule 1
Formule 1

'Ferrari móét met een eerste en tweede coureur werken in de strijd met Verstappen'

'Ferrari móét met een eerste en tweede coureur werken in de strijd met Verstappen'

Voormalige Ferrari-ingenieur Enrique Scalabroni is van mening dat het tijd wordt voor de Italiaanse renstal om een coureur voor te trekken. Tot op heden heeft het team uit Maranello volgehouden dat Carlos Sainz én Charles Leclerc kans maken op de wereldtitel van 2022, maar Scalabroni stelt dat het noodzakelijk is om één van de twee naar voren te schuiven.

'Op dit niveau, in een strijd met Max Verstappen en Red Bull Racing waarin ze veel punten goed te maken hebben, moeten ze met een eerste en tweede coureur werken', stelt hij bij Pit Talk. Weet Ferrari deze werkwijze te hanteren dan denkt de F1-kenner, die ook voor Dallara, Williams en Lotus gewerkt heeft, dat de tweede coureur zich volledig op moet offeren: 'Die tweede coureur moet het team voorop hebben staan.'

'Het maakt niet uit of de naam Leclerc of Sainz is. Het gaat niet om de coureur, maar om het team. Als ze als team willen winnen, moeten ze dus niet doen wat Williams bijvoorbeeld deed met Nigel Mansell en Nelson Piquet', voegt hij daaraan toe. Frank Williams stond erom bekend dat hij weigerde coureurs voor te trekken, en dat resulteerde in veel spanning in de Williams-garage toen Mansell en Piquet naast elkaar zaten.

Wie moet Ferrari voortrekken?

Dat er iemand voorgetrokken moet worden is inmiddels wel duidelijk, maar wie? Scalabroni heeft een makkelijke oplossing voor dit probleem: 'Het belangrijkste is om voor het team te rijden, en daarin denk ik dat het grootste vraagstuk is wie van de twee coureurs de meeste punten heeft in het klassement. Ferrari kijkt daar niet naar, maar moet hierin wel een beslissing maken.'

'Ferrari moet zich richten op de coureur die de meeste punten binnengesleept heeft, en de minste problemen gekend heeft', concludeert hij. Kijkend naar het scorebord en de hoeveelheid DNFs kan je de conclusie trekken dat de Italiaan Leclerc aan zou wijzen als primaire titelkandidaat, en dus aan zijn Spaanse collega zou vragen om te wijken wanneer het erop aankomt gedurende een race-weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws