Leclerc, Sainz en Ferrari alert: 'Ik heb het gevoel dat McLaren hier sterk zal zijn' Formule 1
Formule 1

Leclerc, Sainz en Ferrari alert: 'Ik heb het gevoel dat McLaren hier sterk zal zijn'

Leclerc, Sainz en Ferrari alert: 'Ik heb het gevoel dat McLaren hier sterk zal zijn'

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben een duidelijk doel: het team naar de derde plaats in het constructeurskampioenschap brengen. Hoewel de voorsprong op de Britse concurrenten nog altijd aanzienlijk groot is, waken de Monegask en de Spanjaard voor een sterke tegenstander. Het duo twijfelt aan de mogelijkheid om die derde plaats in de voorlaatste race al veilig te stellen.

In de laatste drie races heeft Ferrari 47 punten kunnen pakken tegenover de teleurstellende vier van McLaren. Toch wil Leclerc het Britse raceteam niet uitsluiten. 'Het zal waarschijnlijk moeilijk worden om ze te verslaan, ik heb het gevoel dat McLaren hier sterk zal zijn. Maar je weet maar nooit, het is een nieuw circuit, laten we eens kijken hoe we ons tot hen zullen verhouden. We zullen vrijdag in de training zien waar we staan', meldt hij in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Ook zijn Spaanse teamgenoot weet dat het nog niet klaar is. 'We hielden ze niet achter ons omdat ze zoveel langzamer waren, maar ze hadden de laatste paar races te maken met problemen', zegt hij. 'Ik heb het gevoel dat ze hier de snellere auto kunnen hebben. Daarom denk ik dat het gevecht zal aanslepen tot het einde van het seizoen in Abu Dhabi', voegt de 24-jarige Ferrari-coureur toe.

Ferrari nog derde: 'Motorupdate hielp enorm'

Leclerc werd gevraagd of hij denkt dat Ferrari de op twee na beste auto hadden gedurende het jaar. 'Zeker niet in het eerste deel van het seizoen. Maar in de tweede helft hebben we een stap in de goede richting gezet, vooral met de motorupgrade. We hebben een goed seizoen gehad waarin we het potentieel van de auto hebben weten te benutten', zegt de Monegask.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws