Gasly zet zijn geld in op Verstappen: 'Hij zal de titel winnen' Formule 1
Formule 1

Gasly zet zijn geld in op Verstappen: 'Hij zal de titel winnen'

Gasly zet zijn geld in op Verstappen: 'Hij zal de titel winnen'

AlphaTauri en Pierre Gasly kenden een verschrikkelijke zondag in Qatar twee weken geleden. En dat na hun beste zaterdag van het jaar. De oorzaak van die problemen lijkt duidelijk te zijn geworden bij het team en nu wil de Italiaanse renstal vooruit kijken naar de race in Jeddah, ze hebben immers een gat van 25 punten te dichten naar concurrent Alpine. Ze gaan naar een nieuw circuit vol uitdagingen, denkt Yuki Tsunoda.

Gasly ging in Qatar van P2 naar P11 in de race, hij had ontzettend veel moeite met de bandentemperatuur- en slijtage. 'Het was behoorlijk schokkend en teleurstellend na onze beste zaterdag van het jaar, maar we hadden vrijdag al tekenen dat onze lange runs niet zo goed waren', meldt de Fransman in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië. 'Maar we hebben een paar dingen geleerd en nu zijn we klaar om deze laatste twee races tegemoet te gaan en te proberen het beste resultaat te behalen.'

Vooruit kijken naar Jeddah

Qatar ligt in het verschiet en alle ogen zijn gericht op de race van aankomend weekend. Gasly is optimistisch over de kans om terug te komen naar de punten, maar erkent dat het een lastige opgave zal worden. 'Het is duidelijk dat we beter zijn geweest in de kwalificatie dan in de race, maar ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we het hier goed kunnen doen.' Het circuit in Saoedi-Arabië zal, net als in Qatar, zwaar op de banden zijn.

Rookie Tsunoda, wie ook in dienst is van het Italiaanse AlphaTauri, zegt dat het circuit gevaarlijk kan zijn. 'De DRS-zone tussen bocht 20 en 23 is een klein vraagteken. In de simulator was de achterkant daar vrij onrustig met de DRS open. Ik zou zeggen dat het oké is op een ronde zonder vuile lucht. Maar ik weet niet hoe het gaat worden in race vier of vijf ronden in de vuile lucht. Als het is zoals in de simulator, dan kan het gevaarlijk zijn', zegt de kleine Japanner.

'Verstappen heeft het voordeel'

Ook werd er in de persconferentie aan verschillende coureurs gevraagd wie zij denken dat er wereldkampioen zal worden. Gasly weet het wel. 'Max heeft het puntenvoordeel', herinnert de Fransman zich. Hij heeft dus 'duidelijk een betere positie' dan Hamilton, ook al verwacht hij Mercedes in Saoedi-Arabië heel sterk zal zijn. De Fransman let uit: 'Ik geloof dat als Max met een puntenvoordeel naar Abu Dhabi komt, hij de titel zal winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws