Binotto over liefde voor Ferrari: 'De Tifosi kunnen wild worden' Formule 1
Formule 1

Binotto over liefde voor Ferrari: 'De Tifosi kunnen wild worden'

Binotto over liefde voor Ferrari: 'De Tifosi kunnen wild worden'

De Tifosi hopen met Monza voor de boeg weer op een Italiaans feestje. Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, is wel realistisch, want Autodromo Nazionale di Monza is een circuit waar rechtelijnsnelheid de grootste rol speelt. Iets wat de Ferrari's momenteel tekortkomen. Toch vindt Binotto het een fantastisch circuit.

'Deze baan neemt een bijzondere plaats in op de racekalender, omdat het een supersnelle baan is waarop de motoren en auto's bijzonder hard uitgedaagd worden', zo begint Binotto, geciteerd door Speedweek. 'De coureurs voltooien vier vijfde van de ronde op de limiet en alles moet perfect werken', vertelt de in Zwitserland opgegroeide Italiaan.

'De Tifosi zijn veeleisend en deskundig'

'De race vliegt voorbij: 53 ronden worden met een zeer hoge snelheid gereden, zodat de coureurs geen ruimte hebben voor fouten, want normaal is er geen tijd voor rust', gaat de teambaas verder. 'Eén van de redenen waarom alle teams hier graag komen, zijn de fans', vertelt Binotto. 'De Tifosi zijn veeleisend en deskundig', zegt hij. Ze staan er ook om bekend, erg enthousiast te zijn. 'Ze kunnen ook wild worden en ik zal persoonlijk nooit vergeten dat ik ze vanaf de pitmuur de baan op te zag stormen nadat Charles Leclerc de Italiaanse GP van 2019 won.'

De Ferrari-teambaas is erg blij met de fans. 'Ze geven je al hun liefde, ze steunen je als de dingen niet gaan zoals je wilt, en ze pushen je om beter en beter te worden', zo legt Binotto uit. 'Het is een heel speciaal gevoel om ze op de tribune te zien en dit weekend zullen we ons best doen om ze het resultaat te geven dat ze willen', zo belooft hij.

'Ik was een grote fan van Gilles Villeneuve'

Ook vertelt Binotto waar zijn fascinatie voor de sport vandaan komt. 'Mijn grootvader was degene in mijn familie die erg geïnteresseerd was in auto's en Ferrari, en hij gaf dit enthousiasme voor het steigerende paard aan mij door en bracht me dichter bij de Formule 1', vertelt de Italiaan.

'Hij miste geen enkele race op tv en ik heb er veel met hem bekeken', vervolgt Binotto. 'Toen ik opgroeide, voelde ik me geleidelijk aangetrokken tot de Scuderia, de mensen daar en de coureurs', zegt de teambaas. 'Ik was een grote fan van Gilles Villeneuve, omdat hij altijd alles gaf, in welke auto hij ook moest rijden', zo eindigt Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws