Leclerc vreest Red Bull in Barcelona: 'Denk dat we gaan zien wat we eerder zagen' Formule 1
Formule 1

Leclerc vreest Red Bull in Barcelona: 'Denk dat we gaan zien wat we eerder zagen'

Leclerc vreest Red Bull in Barcelona: 'Denk dat we gaan zien wat we eerder zagen'

Het team van Ferrari heeft een goed weekend in Barcelona nodig. Beide coureurs van de Italiaanse renstal wisten tijdens de afgelopen race in Canada niet het einde van de race te halen. Aan Motorsport.com vertelt Charles Leclerc dat het team met veel meer zelfvertrouwen richting Barcelona is gekomen. Het Italiaanse team heeft haar SF-24 voor het Spaanse weekend uitgedost met flink wat updates. 'Ik hoop dat die het gat kunnen dichten zodat we op regelmatige basis Red Bull kunnen uitdagen', vertelt de Monegask.

Het weekend in Canada viel letterlijk en figuurlijk in het water voor Ferrari. Tijdens de kwalificatie lukte het Carlos Sainz al niet om in Q3 te geraken. Vervolgens spinde de Spanjaard tijdens de race waardoor hij Williams-coureur Alexander Albon raakte waarna hij de Grand Prix niet kon vervolgen. Tot overmaat van ramp moest ook Leclerc zich terugtrekken vanwege een motorisch probleem. De Monegask geeft nu aan dat het team de problemen opgelost zou hebben.

Vol vertrouwen naar Barcelona

Leclerc vertelt dat de auto in Canada veel tijd verloor op de rechte stukken en het team daardoor besloot dat het beter was om de auto naar binnen te halen. 'We hebben een oplossing gevonden', vertelt de Monegask nu. Hij wil niet in detail treden. 'Maar we begrijpen inmiddels wat er verkeerd is gegaan en hebben het rechtgezet', verzekert hij.

Volgens Leclerc zou het team op de zaterdag in Canada niet alles uit de auto hebben gehaald. 'Ik denk dat we de zaken die dag niet hebben aangepakt zoals zou moeten en dat er waarschijnlijk nog meer performance in de auto zat', vertelt hij. Voor het weekend in Barcelona maakt hij zich alleen geen zorgen. 'Ik ben vol vertrouwen dat we in Barcelona weer terug op ons oude niveau zullen zijn.'

Vrees voor Red Bull

Voor Grand Prix van Spanje staat Red Bull bekend als favoriet. Het circuit in Barcelona is traditioneler dan de circuits waarop er in de afgelopen paar races is gereden. Op die circuits had de Red Bull veel moeite met de kerbs en hobbels, maar er wordt verwacht dat de Oostenrijkse renstal daar in Spanje veel minder last van zal hebben. 'Mijn persoonlijke inschatting is dat we weer een sterker Red Bull gaan zien', zegt Leclerc.

'Ik denk dat we hier in Barcelona weer de Red Bull terug gaan zien die we eerder aan het begin van seizoen zagen', gaat de Ferrari-coureur verder. 'Red Bull is normaal gesproken heel snel op een circuit als dit. En de afgelopen vier races was het erg belangrijk om een auto te hebben die goed over de kerbs gaat, en laat dat nu niet een van de sterke punten van de Red Bull zijn. Ik verwacht ze dit weekend dus weer op een zeer goed niveau zullen zitten.'

De race in Barcelona kan waardevolle data opleveren voor Ferrari. 'We brengen dit weekend wat nieuwe onderdelen op de auto. Als die ervoor zorgen dat we er hier dichterbij zitten, dan is dat een goed teken voor de rest van het jaar, want Barcelona is normaliter vrij representatief voor de rest van het seizoen. Het wordt dus een interessant weekend.'

Leclerc hoopt dat de updates die Ferrari meeneemt naar Spanje ervoor kunnen zorgen dat het team weer wat dichter bij de Red Bull van Verstappen weet te komen. Of het ook gaat lukken om het team van Red Bull te verslaan blijft de vraag, maar Ferrari zal volgens Leclerc in ieder geval in de buurt van de McLarens komen. 'Waar we precies zullen staan, is op dit moment lastig te zeggen. Maar ik denk dat het heel close zal zijn met McLaren en dat Red Bull iets verder naar voren zal zitten vanwege de eigenschappen van deze baan, al hoop ik dat ik ernaast zit. Want mijn hoop is dat we met de updates die we hebben meegenomen, het gat kunnen dichten, zodat we vanaf nu op regelmatige basis Red Bull kunnen uitdagen', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws