Leclerc wil achterstand in Spa begrijpen: 'Red Bull is niet ineens zoveel sneller' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil achterstand in Spa begrijpen: 'Red Bull is niet ineens zoveel sneller'

Leclerc wil achterstand in Spa begrijpen: 'Red Bull is niet ineens zoveel sneller'

Charles Leclerc hoopt dat het team van Ferrari terug kan slaan na het teleurstellende weekend op Spa-Francorchamps. Max Verstappen was een klasse apart op het Belgische circuit, waardoor Leclerc op een nog grotere achterstand staat in het kampioenschap. De Monegask denkt dat de Grand Prix van België een incident was en dat Ferrari begrijpt waar het verschil met Red Bull Racing vandaan kwam.

Verstappen wist de race op Spa-Francorchamps met speels gemak te winnen, ondanks dat hij vanaf de veertiende plek moest starten vanwege een gridstraf. Ferrari gaat er alles aan doen om een dergelijk weekend in Zandvoort te voorkomen. 'We zijn supergemotiveerd', zegt een strijdvaardige Leclerc bij Sky Sports. 'Na Spa proberen we te begrijpen waar onze achterstand vandaan komt. We hebben de antwoorden nog niet, maar we hebben wel een idee van de richting die we op moeten gaan.'

Leclerc gaat uit van een incident

Leclerc verwacht dat de snelheid van Red Bull op Spa-Francorchamps incidenteel is. Toch weet de coureur van Ferrari dat het team nog een aantal zaken moet verbeteren voor de Grand Prix van Nederland. 'Het pakket van Red Bull is niet opeens zoveel sneller. Het ligt zeker aan het circuit, maar daar kunnen we niet alles op schuiven. We moeten gewoon nog wat dingen optimaliseren. Ik weet zeker dat we dat nu begrijpen.'

Leclerc blijft echter wel op zijn hoede voor de Oostenrijkse renstal op Zandvoort. 'Ze zijn sinds het begin al heel erg sterk. Vooral hun rechtelijnsnelheid is heel erg goed. De prestatie is België was wel een verrassing voor ons.' De meervoudig racewinnaar houdt de moed erin voor de aankomende race. 'Onze auto is ook sterk, maar de afstelling luistert echt heel erg nauw, anders vallen we uit het werkvenster. Het lijkt erop dat we het werkvenster niet hebben gevonden op Spa', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws