Wolff kraakt strategische keuze Mercedes: 'Dan werkt onze auto niet' Formule 1
Formule 1

Wolff kraakt strategische keuze Mercedes: 'Dan werkt onze auto niet'

Wolff kraakt strategische keuze Mercedes: 'Dan werkt onze auto niet'

Mercedes zou na de sprintkwalificatie in China alle reden hebben om tevreden te zijn, maar teambaas Toto Wolff laat na afloop weten dat juist helemaal niet te zijn. De 52-jarige Oostenrijker baalt vooral van de strategische keuze van zijn team in het tweede kwalificatiedeel, waarin George Russell uiteindelijk al werd uitgeschakeld.

Na een moeizame start, zou je misschien verwachten dat men bij Mercedes ontzettend blij is met het resultaat van de sprintkwalificatie op het Shanghai International Circuit. Lewis Hamilton trainde zich in zijn W15 immers naar de tweede tijd. Toch was teambaas Wolff na afloop vooral kritisch op zijn team. 'Ik ben geïrriteerd', zei de Oostenrijker tegen het Duitse Sky. 'Het ging vandaag (vrijdag) allemaal om de juiste preparatie van de banden. Het luistert wat dit punt betreft heel nauw met onze auto', zegt Wolff, die vervolgens uitlegt waarom hij allesbehalve blij is.

'Ik ben boos omdat we onze coureurs te vroeg op pad hebben gestuurd in de SQ2. We hadden beter in de garage kunnen wachten, zelfs met het risico dat de regen eerder was gekomen', wijst Wolff op de opstopping aan het einde van de pitstraat in SQ2, waarbij beide Mercedes-coureurs vrijwel achteraan aan moesten sluiten. 'Als je twee minuten met onze auto bij het stoplicht staat en de banden worden steenkoud, dan werkt onze auto niet', weet de Oostenrijker.

Kansen om Red Bull te verslaan?

De tweede plaats van Hamilton is desalniettemin een uitstekende uitgangspositie voor het geplaagde Mercedes. Toch verwacht Wolff dat een overwinning in de korte sprintrace geen realistisch doel is. De teambaas van de Duitse renstal rekent ook zaterdagochtend weer op een sterk Red Bull Racing, ondanks het feit dat Max Verstappen en Sergio Pérez respectievelijk van de vierde en de zesde plaats moeten beginnen. 'Ik denk niet dat we genoeg snelheid hebben tegen Red Bull', wordt Wolff, die wel denkt dat poleman Lando Norris verslagen kan worden, geciteerd door Motorsport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws