Live 13.00u | Virtuele 24 uur van Le Mans gaat laatste uur in met Nederlanders in de schijnwerpers Formule 1
Formule 1

Live 13.00u | Virtuele 24 uur van Le Mans gaat laatste uur in met Nederlanders in de schijnwerpers

Live 13.00u | Virtuele 24 uur van Le Mans gaat laatste uur in met Nederlanders in de schijnwerpers

Max Verstappen zit tijdens de winterstop niet stil. Hij komt in actie in de virtuele 24 uur van Le Mans met zijn simraceteam, Team Redline. Vanaf zaterdag 14.00 uur Nederlandse tijd vindt het endurance-evenement plaats en wisselt hij met drie teamgenoten af in een poging na een volle dag simracen als eerste over de eindstreep te komen.

Verstappen en zijn teamgenoten zullen de wedstrijd aanvangen vanaf de tweede plek. Op vrijdag werd de kwalificatie verreden voor het virtuele evenement en in die kwalificatie kwam de Nederlander twee duizendsten tekort op de nummer één van de grid. Later doken beelden op van zijn livestream, waarop hij balend te zien was toen hij met zo'n kleine marge aan het langste eind trok.

Met een tweede startplek is alles echter nog mogelijk. Verstappen heeft in Max Benecke, Felix Rosenqvist en Atze Kerkhof daarnaast drie teamgenoten waar hij op kan bouwen. Benecke simracet vaker met de Red Bull Racing-coureur en is virtueel zeer snel. Ook Kerkhof is bekend van de simrace-wereld, en coacht Verstappen zelfs. Rosenqvist heeft tenslotte veel ervaring op tastbare circuits, maar kan er ook online wat van.

Verstappen weinig succes in eerdere editie virtuele 24 uur van Le Mans

Verstappen deed één keer eerder mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Destijds deed de Limburger het goed, maar werd hij rond middernacht aangetikt door een concurrent vanwege serverproblemen. De kans op de overwinning was verkeken en teleurstelling heerste bij de competitieve coureur. Dit jaar is hij dus uit op revanche en met een tweede startplek heeft hij de eerste stap al gezet.

Livestream virtuele 24 uur van Le Mans

Liveblog | Verstappen in actie in virtuele 24 uur van Le Mans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws