Live F1 15.00u | Haas bijt het spits af met presentatie VF-23 Formule 1
Formule 1

Live F1 15.00u | Haas bijt het spits af met presentatie VF-23

Live F1 15.00u | Haas bijt het spits af met presentatie VF-23

Haas is het eerste team dat de kleuren van haar bolide voor 2023 gaat onthullen. De renstal van Gene Haas heeft besloten om dit opnieuw eerder te doen dan de rest van de Formule 1-teams. Op 31 januari trekt de Amerikaanse renstal het doek van de bolide, al wordt er verwacht dat er weinig details over mogelijke veranderingen zichtbaar zullen zijn. Middels dit liveblog blijft u op de hoogte van de beelden van de nieuwe auto en wat er verder gezegd wordt.

Niet alleen is Haas met haar presentatie opnieuw eerder dan de rest van de grid, ook besloot de Amerikaanse formatie dit als laatste van alle teams aan te kondigen. Het leek er een tijdje op dat Red Bull Racing met 3 februari het eerste team zou zijn dat haar auto met de buitenwereld zou delen, maar de primeur gaat in 2023 dus toch weer naar het team dat onder leiding staat van Günther Steiner, en in actie komt met Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg.

Wat te verwachten van Haas-lancering

Wat kunnen we verwachten van de lancering van Haas? Waarschijnlijk niet zo heel erg veel. Het gaat immers om een livery launch van de formatie van Steiner. De Formule 1-teams hebben hun bolides waar mogelijk aan moeten passen vanwege de kleine aanpassingen in de reglementen omtrent de aerodynamica, wat vooral betekent dat de auto's aan de onderzijde onder handen zijn genomen. Dat betekent dat mogelijke technische innovaties zo lang mogelijk verhuld zullen blijven.

Maar hoe zit het dan met de kleurstelling van de VF-23? Haas heeft immers een nieuwe titelsponsor en deze sponsoren zorgen er geregeld voor dat de kleurstelling van een bolide wordt aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan de Russische vlag op de Haas-auto van 2021, voordat deze moest verdwijnen vanwege de oorlog in Oekraïne. De teaser van de livery launch maakt veel gebruik van zwart, wat mogelijk betekent dat deze kleur weer terugkeert op de auto van Haas. In 2021 was er voor het eerst geen zwart te vinden op de auto van de Amerikaanse renstal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws