Lukt het Alonso om nog een derde wereldtitel op zijn naam te schrijven?: 'Hij is goed in vorm' Formule 1
Formule 1

Lukt het Alonso om nog een derde wereldtitel op zijn naam te schrijven?: 'Hij is goed in vorm'

Lukt het Alonso om nog een derde wereldtitel op zijn naam te schrijven?: 'Hij is goed in vorm'

Fernando Alonso heeft zijn zinnen gezet op het binnenslepen van een derde wereldtitel. Oud teamgenoot Giancarlo Fisichella gelooft er ook in dat de Spaanse coureur nog kans heeft om zijn derde wereldtitel te winnen voordat hij afscheid neemt van de koningsklasse. 'Ik denk dat hij in een goede auto alle kans heeft om nog een wereldtitel te winnen', stelt Fisichella tegenover Sky Sports News.

Alonso staat momenteel derde in het kampioenschap, achter de twee Red Bull Racing-coureurs. Van de vijf races heeft hij er bij vier op het podium gestaan. De Spanjaard denkt nog kans te maken op het winnen van een wereldtitel voordat hij met pensioen gaat, maar eerst wil hij weer eens een race winnen.

Alonso aast op hogere plek op het podium

In Monaco zou het goed mogelijk zijn dat Alonso nogmaals op het podium te vinden is, maar het team van Aston Martin hoopt op een hogere plek dan P3. Voormalig teamgenoot Fisichella denkt ook dat het mogelijk is voor Alonso om meer races te winnen en daarmee nog een wereldtitel op zijn naam te schrijven, zeker als hij in een capabele auto rijdt.

'Fernando (Alonso, red.) wordt misschien ouder, maar hij wordt ook steeds sneller', stelt Fisichella. 'Ik weet niet hoe hij dat doet! Hij was mijn teamgenoot in 2005 en 2006, toen wonnen we ook samen de constructeurstitel met Renault. Het is geweldig om met hem samen te werken. Ik hoop dat hij in deze vorm blijft en nog vaker op het podium te zien zal zijn.'

Gaat Monaco een droomweekend voor Aston Martin zijn?

Het huidige contract van Alonso loopt nog tot het einde van het 2024-seizoen, hij zal dan 43 jaar oud zijn. 'Aston Martin is een team dat erg gegroeid is en Alonso past er goed bij', constateert Fisichella. 'Dit jaar zijn ze erg sterk, de auto is ook zeer goed.' De podiumplekken van Alonso worden verder ook door het team gevierd als een overwinning, maar die blijft tot nu toe nog even uit. Aston Martin hoopt daar tijdens het raceweekend in Monaco verandering in te brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws