Marko doet boekje open over nieuwe Red Bull-topman Mintzlaff en verzekert F1-toekomst Formule 1
Formule 1

Marko doet boekje open over nieuwe Red Bull-topman Mintzlaff en verzekert F1-toekomst

Marko doet boekje open over nieuwe Red Bull-topman Mintzlaff en verzekert F1-toekomst

Helmut Marko heeft een boekje opengedaan over de nieuwe topman van Red Bull, Oliver Mintzlaff. De Duitser neemt de Formule 1-taken van de overleden oprichter Dietrich Mateschitz over. Marko heeft al even gesproken met de nieuwe CEO Corporate Projects and Investments en klinkt tevreden en zelfverzekerd over de F1-toekomst van zijn team.

Mateschitz liet Marko al genoeg goede dingen weten over de voormalige topman van Bundesligaclub RB Leipzig. 'Natuurlijk. Ik wist dat Oliver het heel goed deed in het voetbal in Leipzig en New York. Ik ben geen expert en ik ben ook geen fan van de sport, maar Dietrich en ik wisselden regelmatig van gedachten over verschillende onderwerpen', vertelt de Oostenrijker aan Sport BILD.

Zijn eerste ontmoeting met Mintzlaff was wel een korte, zegt de adviseur van Red Bull Racing. Een gesprek ging ook niet echt de diepte in. 'Het was meer een kennismaking met elkaar bij de koffie dan onderhandelingen over de toekomst van het raceteam', vertelt de Grazer. 'Daar zou geen tijd voor zijn geweest. We zaten maar vijftien minuten bij elkaar.'

Red Bull ook met Mintzlaff verzekerd van langer verblijf in F1

Red Bull heeft in het verleden altijd baat gehad bij een zo klein mogelijk bestuur. Na het overlijden van Mateschitz bestaat dit echter uit drie man, wat voor hun begrippen veel is. 'Ons grootste pluspunt is altijd geweest dat we veel knappe koppen hebben die geen vergadering met de raad van bestuur nodig hebben voordat er iets wordt in gang wordt gezet', stelt Marko daarover. 'We zullen zien hoe dat er in de toekomst uitziet. We zullen de komende weken bespreken hoe we uit elkaar gaan en welke rol de heer Mintzlaff zal spelen.'

Bezorgd over de toekomst is Marko allesbehalve met de komst van Mintzlaff. 'Nee helemaal niet. Ons succes spreekt voor zich. Je hoeft je geen zorgen te maken dat Red Bull binnen afzienbare tijd uit de Formule 1 zal verdwijnen. We zijn nog lang niet klaar met onze missie. We willen meer races en titels winnen!', aldus de Oostenrijkse topman over de toekomst van Red Bull in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws