Verstappen vindt dat De Vries F1-zitje verdient: 'Maar Nyck wil niet alleen maar meerijden' Formule 1
Formule 1

Verstappen vindt dat De Vries F1-zitje verdient: 'Maar Nyck wil niet alleen maar meerijden'

Verstappen vindt dat De Vries F1-zitje verdient: 'Maar Nyck wil niet alleen maar meerijden'

Max Verstappen denkt dat Nyck de Vries een kans verdient in de Formule 1. De reservecoureur van Mercedes mocht tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk in de auto van Lewis Hamilton stappen. De Vries is meerdere malen gelinkt aan verschillende stoeltjes in de koningsklasse van de autosport, maar een kans heeft hij nog niet gekregen. Verstappen weet dan ook niet wat de beste keuze zal zijn voor zijn landgenoot.

De Vries heeft het kampioenschap in de Formule 2 en Formule E weten te winnen, en lijkt dus klaar te zijn voor een plek in de Formule 1. De coureur heeft dit jaar al tweemaal plaats mogen nemen in een Formule 1-bolide, en er werd gespeculeerd over een mogelijke permanente plek in de sport. Het is echter de vraag welke plek hij mogelijk kan opvullen. 'Dat is altijd een beetje moeilijk te zeggen', vertelt Verstappen bij Motorsport.com. 'Maar als je kijkt naar het huidige veld, dan denk ik dat Nyck daar zeker in thuis kan horen.'

De lege plek bij Aston Martin

Op donderdag werd duidelijk dat Sebastian Vettel aan het einde van het seizoen een einde zal maken aan zijn Formule 1-carrière. Aston Martin wilde voor de zomerstop duidelijkheid over de toekomst van de Duitser, zodat het team snel een vervanger kan zoeken. Wie die vervanger gaat worden, is nog onduidelijk. Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher en Nico Hülkenberg werden eerder al genoemd. Het zorgt daarentegen ook voor een opening voor De Vries.

Het feit dat de coureur verbonden is aan Mercedes spreekt in zijn voordeel. Wel is het lastig om te stellen dat De Vries een echte kanshebber is. 'Het ligt ook aan andere dingen inderdaad, want je wilt natuurlijk wel competitief zijn. Alleen maar meerijden, dat wil Nyck zelf ook niet, en uiteindelijk gaat het er natuurlijk vooral om wat ze bij het team willen. Ik kan wel dingen roepen, maar de mensen bij Aston Martin moeten de beslissing uiteindelijk nemen en zij moeten ook kijken wat goed bij Lance (Stroll, red.) past', aldus Verstappen.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws