Marko kritisch op Pérez: 'Voor de start benadrukten we het' Formule 1
Formule 1

Marko kritisch op Pérez: 'Voor de start benadrukten we het'

Marko kritisch op Pérez: 'Voor de start benadrukten we het'

Helmut Marko heeft zich kritisch uitgelaten over Sergio Pérez. De Red Bull Racing-coureur deed tijdens de Grand Prix van Oostenrijk een poging om George Russell in te halen aan de buitenkant van bocht 4. Dit is een zeer lastige bocht waarin inhaalacties vaak in tranen eindigen. Zodoende adviseerde Marko zijn coureurs om een inhaalpoging daar niet te proberen. Des te vervelender vindt hij het dat de Mexicaan er tóch afschoot in de eerste ronde.

'Voor de start benadrukten we: niet inhalen aan de buitenkant van bocht 4, dat kan niet', laat Marko weten bij het Duitse Sky Sports. Red Bull heeft geen goede herinneringen aan de betreffende bocht, want tijdens de seizoensopener van 2020 werd Alexander Albon daar van het circuit getikt door Lewis Hamilton. 'We hadden het met Albon al eens ervaren', bevestigt Marko dan ook.

Pérez probeerde het toch, en ook twee jaar later ging het niet goed. Hij spinde, kwam terecht in het grind, maar wist zijn race wel te vervolgen. Wel ontstond er een flink gat in zijn sidepod, dat niet tijdens een pitstop gerepareerd kon worden. De Red Bull-rijder racete nog even door, maar daarna leek het de Oostenrijkse renstal toch maar verstandiger om meters te besparen voor de motor. Marko's conclusie na het hele verhaal? 'Dit was totaal onnodig.'

Red Bull-nederlaag een verrassing

Heel het weekend leek Red Bull de beste kaarten in handen te hebben voor de eindzege. Gedurende de race op zondag bleek het team echter met een probleem te kampen. De bandenslijtage van het team lag vele malen hoger dan die van Ferrari. 'Na de dominantie op vrijdag en zaterdag kwam het verlies als een verrassing', geeft de Oostenrijker toe.

'We accepteren de tweede plaats. We hebben ook de snelste raceronde behaald, dus de schadebeperking is zo groot als deze had kunnen zijn', concludeert hij. Met de acht punten die Verstappen op zaterdag behaalde, met Charles Leclerc die in de sprintrace zeven punten binnensleepte, is het nettoverlies van Verstappen in de titelstrijd vijf punten. Het had slechter gekund volgens de adviseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws