Marko niet verrast door Ferrari-pole: 'Wisten dat ze snel zijn over één ronde' Formule 1
Formule 1

Marko niet verrast door Ferrari-pole: 'Wisten dat ze snel zijn over één ronde'

Marko niet verrast door Ferrari-pole: 'Wisten dat ze snel zijn over één ronde'

Helmut Marko heeft er vrede mee dat geen van zijn coureurs de poleposition voor de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft weten te bemachtigen. Ferrari-coureur Charles Leclerc was de coureurs van Red Bull Racing uiteindelijk te snel af en daar hield de Oostenrijker stiekem ook al rekening mee. Marko verwacht zondag ook de meeste tegenstand van het Italiaanse team.

Voor het eerst in 2023 zal er geen coureur van Red Bull vanaf de eerste plek aan de race beginnen. Marko vindt het jammer, maar hij geeft ook aan dat hij het wel enigszins had verwacht. 'We wisten al dat ze snel zijn over een enkele ronde', doelt hij in gesprek met ORF, geciteerd door Motorsport.com, op Ferrari. 'Bij ons had alles gewoon moeten kloppen. De dalende temperatuur kregen we met een andere bandenspanning niet helemaal onder de knie. We verloren in de tweede sector teveel tijd ten opzichte van Leclerc, maar het is prima.'

Marko weet dat poleposition niet zoveel zegt en bovendien worden de punten pas op zondag verdeeld. En juist op zondag is Red Bull dit jaar tot dusver heer en meester. Dat geeft de Oostenrijker vertrouwen. 'Voor de race moeten we dus in een betere positie zitten. De Ferrari-motor is nog wel de beste. In een enkele ronde kunnen ze met vol vermogen rijden, maar hopelijk is dat in de race niet het geval.'

Marko verwacht strijd met Ferrari en Alonso

Alonso was tijdens de eerste drie GP-weekenden misschien wel de grootste uitdager van Red Bull, maar de 41-jarige coureur van Aston Martin kwam er in Baku niet aan te pas. Marko realiseert zich dat Alonso geen probleemloze sessie kende, maar ook zonder die problemen denkt hij dat de grootste tegenstand dit weekend niet van de Spanjaard komt. 'Hij had dichter bij moeten staan, maar hij had volgens mij problemen. De gaten zijn namelijk echt te groot. Mercedes ligt negen tienden achter, dus onze voornaamste tegenstander is Ferrari en heel misschien Alonso', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws