Marko ontvangt schriftelijke waarschuwing van de FIA voor uitspraken over Pérez Formule 1
Formule 1

Marko ontvangt schriftelijke waarschuwing van de FIA voor uitspraken over Pérez

Marko ontvangt schriftelijke waarschuwing van de FIA voor uitspraken over Pérez

De FIA heeft Helmut Marko een schriftelijke waarschuwing gegeven voor zijn uitspraken aan het adres van Sergio Pérez. Volgens de adviseur van Red Bull Racing was de inconsistente vorm van de Mexicaan te wijten aan zijn afkomst. Marko heeft vorige deze week zijn excuses al aangeboden, maar dit is voor het hoogste bestuursorgaan van de autosport dus niet voldoende.

Marko liet zich na de Grand Prix van Italië op zijn zachtst gezegd niet al te handig uit over de wisselvallige prestaties van de 33-jarige uit Guadalajara. Tegenover Servus TV zei de Oostenrijker namelijk dat de schommelingen in de vorm van de Mexicaan te verklaren zijn door zijn afkomst. 'Hij is Zuid-Amerikaans en hij is gewoon niet zo volledig gefocust in zijn hoofd als Max (Verstappen, red.) of Sebastian (Vettel, red.) is.' De FIA is niet blij met de uitspraken en heeft Marko een waarschuwing gegeven.

'We kunnen bevestigen dat Helmut Marko een schriftelijke waarschuwing heeft ontvangen en herinnerd is aan zijn verantwoordelijkheden als publiek figuur in de autosport in overeenstemming met de FIA ​​Ethische Code', zo luidt het statement van het hoogste orgaan van de autosport.

Excuses Marko niet voldoende

Nog afgezien van het feit dat Mexico niet in Zuid-Amerika ligt en de bewering dus feitelijk onjuist is, kwam het Marko afgelopen week al op flink wat kritiek te staan. De Red Bull-adviseur liet weten het zo niet bedoelde te hebben en bood afgelopen week al zijn excuses aan, die door Pérez vervolgens werden geaccepteerd. De Mexicaan tilde niet zo zwaar aan de woorden van de 80-jarige.

'Als je de persoon kent, maakt dat veel uit, want ik weet dat hij dat niet zo bedoelt. Ik heb zijn verontschuldiging geaccepteerd, want ik ken Helmut vanwege de persoonlijke relatie die we hebben. Daardoor weet ik dat hij dat niet zo bedoeld heeft. We maken allemaal fouten, en wat mij betreft is het belangrijkste dat ik zijn verontschuldiging accepteer, zijn persoonlijke verontschuldiging', zei Pérez donderdag in Singapore. Aangezien Pérez de verontschuldigingen van Marko accepteerde en er verder niet te veel woorden aan vuil wilde maken, leek daarmee leek de kous af, maar daar dacht de FIA dus anders over.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws