Pérez over Red Bull-problemen: 'Er zijn wat interessante dingen aan de hand' Formule 1
Formule 1

Pérez over Red Bull-problemen: 'Er zijn wat interessante dingen aan de hand'

Pérez over Red Bull-problemen: 'Er zijn wat interessante dingen aan de hand'

In 2022 won Sergio Pérez de Grand Prix van Singapore nog, maar er zal nog veel moeten gebeuren, wil de Mexicaan ook dit jaar kans op de zege hebben. Na tweemaal de zevende tijd beseft Pérez dat de achterstand van Red Bull Racing veel te groot is, en de Red Bull-coureur leek dan ook weinig vertrouwen te hebben in de rest van het weekend.

Pérez werd vlak na de tweede training door F1TV-journalist Lawrence Barretto geïnterviewd. 'Ik denk dat er wat interessante dingen aan de hand zijn', geeft de 33-jarige coureur aan. 'Dit moeten we vannacht uitvogelen. We lijken het behoorlijk zwaar te hebben met de achterkant van de auto, vooral in de tweede vrije training.' In die tweede training klaagden zowel Verstappen als Pérez meerdere keren over de balans, en kwamen ze in elke van de drie sectoren tekort op de toptijden.

In de racesimulatie leek Red Bull competitiever, maar de verschillen tussen de teams waren klein, en inhalen in Singapore is lastig, weet Pérez, die vorig jaar elk van de 61 ronden aan de leiding ging. 'We hebben dus voldoende dingen waar we nog naar moeten kijken, en hopelijk kunnen we de best mogelijke afstelling vinden, want we weten dat de kwalificatie hier heel erg belangrijk is.' Vorig jaar nam de Mexicaan vanaf een tweede plek de leiding bij de start al over van polesitter Charles Leclerc.

Red Bull staat ver achter

De Red Bull-coureurs lijken niet verrast door het snelle Ferrari, maar wel door hun eigen zwakke vorm. 'We verwachtten al dat de Ferrari het hier heel erg goed zou doen. We staan gewoon te ver weg, dus hopelijk kunnen we het gat morgen een beetje meer dichten. Ik verwacht wel een grote uitdaging morgen', aldus Pérez, die niet vreest voor filevorming in de kwalificatie. 'Ik denk dat het in Q3 geen probleem zou moeten vormen, maar daar zijn we nu niet zo mee bezig. Het belangrijkste is dat we de balans van de auto verbeteren, want op het moment staan we te ver achter.'

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws