Marko over de RB16B: 'Het is geen pure Verstappen-auto geworden' Formule 1
Formule 1

Marko over de RB16B: 'Het is geen pure Verstappen-auto geworden'

Marko over de RB16B: 'Het is geen pure Verstappen-auto geworden'

De Red Bull RB16B is geen 'Verstappen-auto' volgens Helmut Marko. De adviseur benadrukte dit na een sterk optreden tijdens de wintertest in Bahrein. Het team was zeer tevreden over de gang van zaken en de positie waar het in lijkt te verkeren.

In een interview met RTL lichtte de Oostenrijker zijn standpunt toe. 'We wilden een auto maken die voorspelbaarder is. Het is geen pure Verstappen-auto, maar is ook gericht op Sergio Perez.' Dit doel lijkt te zijn gelukt, aangezien de RB16B heel stabiel leek te zijn op het circuit van Bahrein. 'Het is mooi om te zien dat ons werk zijn vruchten heeft afgeworpen', bevestigde Marko. 'We zijn duidelijk een stap dichterbij gekomen.'

De Red Bull-adviseur neemt wel in acht dat Mercedes niet het achterste van zijn tong heeft laten zien. 'We weten niet met welke motorafstellingen Mercedes heeft gereden. Ze zijn waarschijnlijk nog de favoriet, maar we gaan ervan uit dat het verschil tussen ons niet meer zo groot is als voorheen. Het gevecht zal zich in ieder geval tussen Mercedes en ons zelf afspelen.'

Tsunoda presteerde sensationeel

Marko was eveneens tevreden over de prestaties van debutant Yuki Tsunoda. 'Hij leverde sensationele prestaties. Met hem achter het stuur heeft AlphaTauri de kans om vooraan het middenveld te rijden. Ik verwacht daar een verhit gevecht.' De Japanner wist aan het einde van de wintertest de één na beste tijd te rijden, op één tiende achter Max Verstappen. Hij deed dat wel met een handig DRS-trucje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws