F1TV-analisten staan versteld van Verstappen: 'Voor zijn rivalen echt een teleurstelling' Opinie
Opinie

F1TV-analisten staan versteld van Verstappen: 'Voor zijn rivalen echt een teleurstelling'

F1TV-analisten staan versteld van Verstappen: 'Voor zijn rivalen echt een teleurstelling'

De F1TV-analisten zijn erg onder de indruk van Max Verstappen na de eerste vrije training in Oostenrijk. De Nederlandse coureur veroorzaakte halverwege de sessie nog een rode vlag, nadat zijn RB20 was stilgevallen, maar was even later alweer op de baan te vinden. Verstappen reed toen ook nog even de snelste tijd van de sessie. Volgens de heren van F1TV kwam deze ommekeer vooral door de geweldige rijkwaliteiten van Verstappen zelf.

Hoewel Verstappen de eerste vrije training in Oostenrijk als snelste afsloot, leek het er halverwege de sessie niet eens op dat de Nederlander het einde zou halen. De RB20 viel ineens stil, en Verstappen moest naar de pitstraat worden terug gerold. Een paar minuten later leek Red Bull echter het probleem alweer opgelost te hebben, en reed Verstappen weer de baan op. Vervolgens zette de Limburger de snelste tijd van de sessie op de zachte band neer.

Ook de analisten van F1TV viel het op hoeveel sneller Verstappen leek te gaan, toen hij eenmaal op de softs stond. 'Dat was echt perfect', zegt Italiaanse coureur Davide Valsecchi, tijdens de nabeschouwing van F1TV. 'We zagen Verstappen eerst op de harde compound rijden, en toen was zijn tempo oké, niet geweldig. Mercedes leek toen veel beter op dezelfde band. Maar zodra Verstappen op de zachte band stond, was het zo van: boem, hij presteert.'

De Italiaan ziet dat ook als één van Verstappens beste rijkwaliteiten. 'Hij heeft nou eenmaal die kwaliteit. Zodra hij op nieuwe banden staat, presteert hij altijd goed', legt Valsecchi uit. 'Een hele goede voorbereiding alvast voor de sprintkwalificatie van vanmiddag.' Een paar uur na de eerste, en enige, vrije training staat namelijk al de sprintkwalificatie van Oostenrijk op het programma.

Hangt Verstappen een gridstraf boven het hoofd?

Ondanks dat Verstappen alweer snel op de baan te vinden was, denkt Lawrence Barretto dat de Nederlander nog wel eens een gridstraf boven het hoofd kan hangen. De analist denkt namelijk niet dat de huidige Red Bull-motor nog lang mee kan. 'Niet echt ideaal, zo vroeg in het jaar', aldus Barretto. 'En het is gewoon weer een vrijdagsessie, waar het niet helemaal soepel gaat voor Verstappen. De sessie was vandaag natuurlijk nog belangrijker, omdat er maar één vrije training is dit weekend.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

rb20 oostenrijk red bull racing max verstappen
De F1TV-analisten waren enorm onder de indruk van Verstappens prestaties in VT1 (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

Toch heeft ook Barretto er bewondering voor hoe Verstappen, toen hij eenmaal weer terug op de baan was, de snelste tijd wist te rijden. 'Toen hij weer op de baan kwam, leek er helemaal geen probleem meer te zijn en kon hij de snelste tijd vinden. Voor zijn rivalen moet dat echt een teleurstelling zijn. Red Bull lijkt gewoon die performance in één keer te kunnen vinden.'

Ook McLaren snel

De heren zijn wel van mening dat ook McLaren, zeker in de handen van Norris, er snel uitzag tijdens de vrije training. De analisten denken daarom dat Norris er wel van zal balen dat hij tegen het einde van de sessie in bocht vier de baan afschoot. De Brit had namelijk eerder gezegd graag met een goede start aan het weekend in Oostenrijk te willen beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws