Marko stipt probleem Verstappen aan: 'We weten dat Max niet van onderstuur houdt' Formule 1
Formule 1

Marko stipt probleem Verstappen aan: 'We weten dat Max niet van onderstuur houdt'

Marko stipt probleem Verstappen aan: 'We weten dat Max niet van onderstuur houdt'

Helmut Marko was rustig na afloop van de gekke kwalificatie op Interlagos. Hoewel Max Verstappen niet de poleposition wist te grijpen, is de Oostenrijker erg positief over de kansen van de Nederlander voor de sprintrace. Bovendien weet de Oostenrijker waar het probleem van zijn coureur zat, en denkt hij niet dat het verder een probleem gaat vormen voor de rest van het weekend.

Hoewel Verstappen niet vanaf poleposition mag vertrekken, is Marko tegenover de Duitse tak van Sky Sports hoopvol gestemd. De Oostenrijker zag waar het probleem voor de Nederlander zat op de vrijdag in Brazilië. 'Er is nog veel mogelijk. We hadden veel last van onderstuur en dat hebben we niet op kunnen lossen met de afstelling. We weten dat Max niet van onderstuur houdt, maar zonder het verremmen had hij wel de poleposition gepakt.'

De verwachting bij de adviseur van Red Bull Racing is nog altijd dat de tweevoudig wereldkampioen er gewoon met de winst vandoor gaat tijdens de sprintrace. 'We zijn duidelijk sneller dan de Haas. Magnussen is een harde vechter, die met iedereen de strijd aangaat', weet Marko, die toch denkt dat Verstappen eraan voorbij zal komen. 'Max gaat er voor, maar zonder al te veel risico. Ik denk dat hij de zege in de sprint op zaterdag gewoon gaat pakken.'

Pérez opgehouden door Leclerc

Marko zag dat het voor Sergio Pérez een minder gelukkige kwalificatie was. 'Het is duidelijk dat hun bandenkeuze fout was', wijst hij naar Ferrari. 'We hebben tegen Pérez gezegd dat hij Leclerc in moest halen of afstand moest creëren. Toen werd hem verteld dat Ferrari naar binnen zou gaan, maar we kunnen natuurlijk niet voorspellen wat Ferrari plant en doet. Daardoor zat hij achter Leclerc vast...', lijkt hij te hinten op een fout binnen het team door Pérez verkeerde informatie te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws