Marko tegen vertrokken talent: 'Aardappel, het wordt heel lastig' Formule 1
Formule 1

Marko tegen vertrokken talent: 'Aardappel, het wordt heel lastig'

Marko tegen vertrokken talent: 'Aardappel, het wordt heel lastig'

Patricio O'Ward is Red Bull Racing dankbaar voor de kansen die het team hem heeft gegeven. De Mexicaanse coureur werd na slechts zes maanden uit het talentenprogramma van het team gezet, maar is vol lof over Red Bull.

Het doel van Red Bull was om O'Ward klaar te stomen voor de Formule 1 en voldoende punten te verzamelen voor zijn superlicentie. Een coureur moet veertig punten verzamelen om aanspraak te maken op een superlicentie. De FIA besloot de punten die de Mexicaan verkregen had voor het winnen van het Indy Lights kampioenschap te verlagen, omdat er te weinig auto's meededen.

'De FIA heeft ons geslachtofferd', zegt O'Ward in gesprek met Racer. 'Ik moest, om heel eerlijk te zijn, ergens racen waar veel geld te verdienen was en Formule 2 was daarom geen optie voor mij. Als ik het niet in de Formule 1 ga maken, zei ik altijd dat ik mee wilde doen aan de IndyCar-serie.'

Marko geeft grappige naam aan Red Bull-rijder

O'Ward laat weten dat hij niets kon doen om voldoende licentiepunten te verkrijgen en de samenwerking met Red Bull daarom is beëindigd. 'Helmut Marko noemt mij aardappel en hij belde mij en zei: 'Aardappel, het wordt heel lastig omdat je geen punten hebt voor je superlicentie.' Ik kon niets doen zonder een superlicentie. Ik ben juist getekend door het team om een superlicentie te behalen en dat is allemaal bergafwaarts gegaan.'

O'Ward is dankbaar

O'Ward had eigenlijk het talentenprogramma in november moeten verlaten, maar werd gebeld door Marko met goed nieuws. 'Hey, je hebt mogelijkheden in de IndyCar-serie. Gebruik ze ook! Dit is jou toekomst', zei de Red Bull-adviseur volgens O'Ward. 'Ik heb geleerd dat racen niet altijd een gezellige sport is en ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik bij Red Bull heb gehad. Ik weet van welk kaliber Marko is en waarom hij zoveel succes heeft. Ik heb enorm veel respect voor hem en het gehele team. Hij gaf om mijn toekomst en dat betekent heel veel voor mij. De dingen liepen anders, maar toch was hij bezorgd om mijn toekomst en dat is heel cool.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws