Marko ziet geen Mercedes-dominantie: ‘Bottas reed al met volle kracht’ Formule 1
Formule 1

Marko ziet geen Mercedes-dominantie: ‘Bottas reed al met volle kracht’

Marko ziet geen Mercedes-dominantie: ‘Bottas reed al met volle kracht’

Volgens Helmut Marko zijn de problemen met de achtervleugel van Red Bull Racing nog niet voorbij. In de tweede vrije training flapperde het bovenste deel van de vleugel meer dan Red Bull Racing lief is. Het team is het nog aan het onderzoeken. Marko denkt verder niet dat Mercedes dominant is, ondanks de P1 van Valtteri Bottas in VT2: de Fin reed volgens hem met de motor op de hoogste stand.

Het achtervleugelprobleem van Red Bull speelt al langer. Ook in de Verenigde Staten en Mexico waren er namelijk kuren met het middelste deel, dat openklapt voor de DRS. In Austin en Mexico-stad kwamen er scheuren in de vleugels van de RB16B’s van Max Verstappen en Sergio Pérez, waardoor er last-minute reparaties met tape uitgevoerd moesten worden. Ook in Qatar blijft dit probleem aanhouden: de vleugel van Verstappen flapperde namelijk enigszins rond in de tweede vrije training.

Marko bevestigt dat dit nog hetzelfde probleem is. ‘Het middendeel van de vleugel is nog steeds in het vizier. Als ik het goed heb begrepen, heeft de FIA het nu ook opgepakt.’ De Oostenrijker geeft verder echter geen details, meldt Motorsport-magazin.com. ‘We zijn het nog aan het onderzoeken.’ Marko noemt het incident een technische fout, die te maken heeft met de hobbels die ook op het Losail International Circuit aanwezig zijn. ‘Natuurlijk zitten we op de limiet, en wanneer DRS wordt gebruikt, staan er ongelooflijke krachten op. De vleugel zal voor morgen worden versterkt.’

Balansproblemen bij Red Bull

In de vrije trainingen was Max Verstappen vanochtend de snelste man op de baan, maar vanmiddag niet. In de tweede vrije training werd de Nederlander afgetroefd door de Mercedes van Valtteri Bottas. Red Bull heeft balansproblemen, die te maken hebben met de banden. Op de softs presteert de RB16B nog niet naar wens. Volgens Marko is het een probleem met bandentemperaturen, maar het lek lijkt wel gevonden te zijn: ‘We denken het te weten’, geeft hij aan. Bottas’ snelle ronde is volgens hem geen indicatie van een dominante Mercedes, zoals we die in Brazilië zagen. ‘Bottas reed een paar snelle ronden, maar dat was met volle kracht.’

Denk je dat Pérez de snelste ronde rijdt in Qatar. Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws