Mazepin rijdt met zwaardere auto dan Schumacher, nieuw chassis pas na zomerstop Formule 1
Formule 1

Mazepin rijdt met zwaardere auto dan Schumacher, nieuw chassis pas na zomerstop

Mazepin rijdt met zwaardere auto dan Schumacher, nieuw chassis pas na zomerstop

Nikita Mazepin rijdt het hele seizoen al rond met een zwaardere auto dan Mick Schumacher, dat geeft Günther Steiner toe tijdens de persconferentie voor teambazen in Oostenrijk. De teambaas van Haas verklaart dat het komt door het feit dat de Rus met een ouder monocoque gebruikt in tegenstelling tot zijn Duitse collega. Een nieuw en lichter chassis komt echter niet op korte termijn.

'Het is een jaar oud en normaliter bouw je een compleet nieuwe auto voor het volgende jaar', vertelt de Italiaanse teambaas met Duits klinkende achternaam. Zo is het bekend dat de Haas VF21 grotendeels de auto is van vorig jaar met aanpassingen om aan het technisch reglement te voldoen. Steiner geeft daarnaast aan dat een chassis na een jaar in gebruik te zijn geweest niet lichter wordt.

'Het verschil is niet heel groot', gaat de teambaas van de Amerikaanse renstal verder. De verschillen zouden echter wel om en nabij de tien kilo zitten: 'Het is sowieso minder dan twintig, wellicht minder dan tien kilo zelfs. Uiteraard ga je niet sneller van een zwaardere auto', geeft Steiner toe die ook aangeeft wanneer Mazepin mag rekenen op een nieuw en lichter chassis van zijn team.

Nieuw chassis Mazepin na zomerstop

Op korte termijn hoeft hij daar in ieder geval niet op te wachten. Zo mag de debutant, die vorig jaar nog in de Formule 2 uitkwam, nog even geduld hebben tot na de zomerstop: 'Nikita (Mazepin, red.) krijgt een nieuw chassis in Spa-Franchorchamps', aldus Steiner die zijn coureur laat wachten tot de Grand Prix van België, de eerste race na de zomerstop eind augustus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws