Steiner denkt niet dat Red Bull onveilig te werk gaat tijdens pitstops Formule 1
Formule 1

Steiner denkt niet dat Red Bull onveilig te werk gaat tijdens pitstops

Steiner denkt niet dat Red Bull onveilig te werk gaat tijdens pitstops

Günther Steiner denkt niet dat Red Bull Racing onveilig te werk ging tijdens de pitstops, zo vertelt hij tegenover Sky Sports F1 tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken. De teambaas van Haas wil zich vooral neutraal opstellen in de discussie over de nieuwe minimum pitstoptijd die de FIA invoert voor de Grand Prix van Hongarije.

Eerder deze week kondigde de FIA deze reglementswijziging aan. Met Mercedes voorop vroegen ook McLaren, Alpine en Alfa Romeo zich af of de pitstops van Red Bull té snel gingen. De pitcrew van het Oostenrijkse team staat namelijk bekend om haar snelheid tijdens de bandenwissels. Verschillende teambazen vroegen zich daarom af of het wel legaal én veilig was.

Steiner verdenkt Red Bulls pitstops niet

Steiner denkt niet dat wat Red Bull doet tijdens een pitstop onveilig is en denkt dat het mogelijk aan het materiaal kan liggen dat die pitcrew zo snel is: 'De FIA wil verduidelijken dat het veiliger moet tijdens een pitstop en dat vind ik prima. Aan de andere kant vind ik het ook prima als Red Bull gewoon een beter systeem heeft. Ik denk niet dat ze de grenzen opzoeken qua veiligheid.'

Steiner voegt daaraan toe dat het besluit volledig bij de overkoepelende organisatie ligt als ze denken dat de bandenwissels inderdaad onveilig zijn: 'De FIA denkt dat de pitstops wél onveilig zijn en misschien is dat zo, dan nemen ze zo'n besluit. Wij gebruiken in ieder geval niet het materiaal van Red Bull', aldus de teambaas van Haas over de pitstops.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws