Sainz lacht smakelijk om Netflix-verhaallijn: 'We konden elkaar niet uitstaan' Formule 1
Formule 1

Sainz lacht smakelijk om Netflix-verhaallijn: 'We konden elkaar niet uitstaan'

Sainz lacht smakelijk om Netflix-verhaallijn: 'We konden elkaar niet uitstaan'

De Netflix-serie Drive to Survive heeft de Formule 1 een schare nieuwe fans gebracht, maar kan ook regelmatig op flink wat kritiek rekenen. Zo zouden de rivaliteiten tussen teamgenoten zoals bijvoorbeeld Max Verstappen en Daniel Ricciardo of Carlos Sainz en Lando Norris flink worden overdreven. ‘Ze pakken een zinnetje hier en een zinnetje daar en maken er een rivaliteit van’, vertelt Sainz op de Nude Project-podcast.

De Spanjaard geeft aan dat hij en zijn ex-teamgenoot nog hebben gelachen om het gefabriceerde verhaal dat Netflix van hun gezamenlijke tijd bij McLaren maakte. ‘In de Formule 1 kunnen de coureurs het goed met elkaar vinden’, benadrukt Sainz. ‘In de sportwereld is er nu meer respect en sportiviteit dan ooit tevoren, er is veel meer harmonie’, is de Madrileen van mening. ‘Maar Netflix creëert personages en onderlinge rivaliteiten die soms niet eens bestaan’, voegt hij er aan toe.

Geen sprake van haat en nijd tussen Sainz en Norris

De rivaliteit tussen hem en Norris is daar een voorbeeld van. ‘Netflix dramatiseert alles en geeft het een vleugje Hollywood. Het is zeker waar dat rivaliteiten bestaan, maar ze worden overdreven’, geeft de Ferrari-coureur aan. ‘Lando en ik zijn collega’s. Collega’s en elkaars rivalen. Er was een aflevering in seizoen vier waar ze het deden voorkomen dat we aartsvijanden waren’, herinnert Sainz zich nog. ‘We waren teamgenoten en konden elkaar niet uitstaan.’

De man uit Madrid vertelt dat hij en Norris, die naast de baan een goede vriend van hem is, destijds nog over de aflevering hebben gesproken. ‘Ik vroeg hem of hij het gezien had. Hij antwoordde ja en we hebben er toen wel even om moeten gelachen’, aldus de Spanjaard. ‘Een fan die de Formule 1 al een lange tijd volgt en alle details kent, zal die aflevering heel grappig vinden’, denkt Sainz. ‘Ze pakken een zinnetje hier en een zinnetje daar en maken er een rivaliteit van’, bekritiseert hij de Netflix-serie.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws