McLaren hoopvol voor Grand Prix van Canada: 'We zetten een goede stap in de juiste richting' Formule 1
Formule 1

McLaren hoopvol voor Grand Prix van Canada: 'We zetten een goede stap in de juiste richting'

McLaren hoopvol voor Grand Prix van Canada: 'We zetten een goede stap in de juiste richting'

Bij McLaren zijn ze klaar voor de race in Montreal. Het team dat de meeste overwinningen ooit boekte in Canada heeft vertrouwen in een goede prestatie. Lando Norris kreeg in de kwalificatie te maken met een probleem, waardoor hij in Q2 uitgeschakeld werd. Daniel Ricciardo haalde wel Q3 en eindigde als negende. Ze gaan dan ook bij McLaren vol voor de dubbele punten.

Ricciardo kende een redelijk weekend tot nu toe en is dan ook gematigd tevreden: 'Weer een Q3 is leuk. Als je in Q3 en de top tien komt en als negende vertrekt, denkt een deel van mij dat het meer had kunnen zijn, maar toen de baan opdroogde, verloren we een klein beetje van ons voordeel. Vreemd genoeg voelde ik me een beetje competitiever in de nattere omstandigheden.'

Goede stap in de juiste richting voor McLaren

De Australiër vervolgt: 'Dat gezegd hebbende, ik denk dat het tot nu toe een positief weekend was. We hebben zeker weer een stap in de goede richting gezet. We kwamen echt goed van de grond, zowel in droge als natte omstandigheden, en we zaten op het juiste tempo. Ik kijk uit naar de race, wanneer we hopelijk het weekend met een hoogtepunt kunnen afsluiten. Er zijn misschien ook een paar auto's uit positie en je weet nooit hoe dat de race kan beïnvloeden. Er zijn potentieel langzamere auto's vooraan, maar om eerlijk te zijn, er zijn ook een paar snellere achter mij zoals Charles Leclerc en Sergio Pérez, dus het kan een interessante race worden. Ik kijk er naar uit', sloot de McLaren-coureur af.

Norris kent technische problemen

Norris moest de strijd staken in Q2 vanwege technische problemen. De Brit zegt daar zelf over: 'Helaas moest ik de sessie beëindigen, met een paar technische problemen en problemen met de auto. Dus ik kreeg geen kans om in Q3 te komen, wat frustrerend is, maar we zullen proberen het probleem op te lossen en ons best te gaan doen. Het zijn veel ronden, een circuit waarop je kunt inhalen en waarop je kunt racen, dus we zullen ons best doen om te proberen wat posities te veroveren en in ieder geval de punten te behalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws