McLaren neemt geen grote updates meer mee in de rest van het 2022-seizoen Formule 1
Formule 1

McLaren neemt geen grote updates meer mee in de rest van het 2022-seizoen

McLaren neemt geen grote updates meer mee in de rest van het 2022-seizoen

McLaren gaat niet meer met grote updates komen dit seizoen. Dat stelt teambaas Andreas Seidl in gesprek met The Race. Na de reglementswijzigingen zijn de teams vooral bezig met het onder de knie krijgen van de huidige bolides, en ook de Britse renstal denkt daarmee nog aan snelheid te winnen. Met beperkte windtunneluren denkt het team daarmee dus het 2022-seizoen af te ronden.

'Momenteel is onze grootste taak om meer performance uit het huidige pakket te halen. Daarna moeten we kijken of we gedurende het seizoen nog kleine veranderingen door kunnen voeren', aldus de Duitser. Tijdens de wintertests werd het team getroffen door problemen met de remkoeling, maar sinds ze dat opgelost hebben, doen ze regelmatig goed mee op het middenveld.

Niet alleen het feit dat McLaren nog niet alles uit de MCL36 gehaald heeft, speelt een rol in de keuze om beperkt door te ontwikkelen. Ook werken de teams dit jaar aan de hand van een budgetplafond, wat betekent dat men maar een beperkte hoeveelheid uren in de windtunnel door kan brengen. 'Daar moet je erg voorzichtig mee zijn', waarschuwt de teambaas.

'We hebben met het huidige materiaal enkele zwaktepunten van 2021 goed aangepakt, zoals onze beperkte snelheid in trage bochten', voegt hij daaraan toe. Daarmee stelt hij dat de bolide nu op meer circuits goed uit de verf komt dan in het afgelopen seizoen. We stelt Seidl dat de verschillen in vorm groot zijn dit jaar, deels door de nieuwe reglementen. Waar McLaren het ene moment het op drie na sterkste team is, bevinden ze zich op andere momenten meer in de buurt van de achterhoede.

Norris merkt snelheidstekort McLaren

Ook coureur Lando Norris is het niet ontgaan dat McLaren niet altijd even sterk voor de dag komt. 'Soms ziet het er goed uit, maar we zitten er nooit op pure pace bij. Soms hebben we wat geluk.' Wanneer het allemaal tegenzit, zoals in Canada, wordt volgens de Brit pas duidelijk hoe ernstig het werkelijke gebrek aan pace is in zijn auto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws