Russell gelooft in F1-zege Mercedes, maar ziet nog voordeel bij Red Bull en Ferrari Formule 1
Formule 1

Russell gelooft in F1-zege Mercedes, maar ziet nog voordeel bij Red Bull en Ferrari

Russell gelooft in F1-zege Mercedes, maar ziet nog voordeel bij Red Bull en Ferrari

George Russell gelooft erin dat Mercedes dit seizoen nog met Red Bull Racing en Ferrari kan vechten om overwinningen. Dat vertelt de Britse coureur in gesprek met Motorsport Week. Hij ziet dat zijn team het gat naar de top van de Formule 1 aan het dichten is, maar ook dat Red Bull en Ferrari nog in het voordeel zijn.

'We zijn het gat absoluut aan het dichten, daarover bestaat geen twijfel', opent Russell zijn verhaal. 'Maar de vier auto's voor ons hebben zeker nog wel het snelheidsvoordeel. Daarover bestaat ook geen twijfel', legt de 24-jarige, die voor de Grand Prix van Hongarije nog op poleposition stond, uit. Red Bull en Ferrari lijken dus nog een brug te ver voor Mercedes.

Russell gelooft desondanks in de kwaliteiten van zijn team: 'Als team zijn we het gat langzaamaan aan het dichten', luidt de constatering van de Engelsman. 'Hopelijk kunnen we na de zomerstop nog wat dingen aan de auto doorvoeren, maar dat zal iedereen doen. Het is wat dat betreft makkelijker gezegd dan gedaan', is Russell stellig.

Russell gelooft in kans op F1-zege Mercedes

Mercedes staat dit seizoen op één poleposition en nul overwinningen. Russell heeft er echter alle vertrouwen in dat de Zilverpijlen dit jaar nog kunnen strijden om het hoogste ereschavot: 'We geloven er nog steeds in dat we op een punt dit seizoen mee kunnen doen om overwinningen. Of we ook echt de snelste auto zullen hebben? Dat denk ik niet', besluit Russell

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws