McLaren vreest China: 'We moeten hier de schade zien te beperken' Formule 1
Formule 1

McLaren vreest China: 'We moeten hier de schade zien te beperken'

McLaren vreest China: 'We moeten hier de schade zien te beperken'

Andrea Stella verwacht dat McLaren in China een moeilijk weekend tegemoet gaat en op het Shanghai International Circuit vooral de schade moet beperken. De teambaas van de Britse renstal zegt dat hij het circuit in China het meest van alle circuits in de eerste seizoenshelft vreest en de Italiaan verklaart waar die gedachte vandaan komt.

Na een moeizame start in Bahrein en Saoedi-Arabië was McLaren de afgelopen races in Japan, maar vooral in Australië weer op de afspraak. In Melbourne pakte Lando Norris, weliswaar geholpen door de pech van Max Verstappen en het tegenvallende optreden van Sergio Pérez, de eerste podiumplaats voor het team uit Woking. Komend weekend keert de Chinese Grand Prix na een afwezigheid van vier jaar terug op de kalender, maar dit zorgt bij Stella niet direct voor blijdschap. De Italiaan verwacht namelijk een bijzonder lastig weekend voor zijn team, dat derde staat in het constucteurskampioenschap.

Stella maakt zich zorgen

Sterker nog: Stella vreest voor de pace van de MCL38 op het Shanghai International Circuit. 'China is het circuit waar ik me voor de eerste seizoenshelft de meeste zorgen over maak of we daar competitief kunnen zijn', laat de Italiaan bij Motorsport.com optekenen. 'We moeten hier de schade beperken', aldus Stella, die denkt dat een podiumplaats komend weekend geen realistisch doel is.

Maar waarom maakt de teambaas zich zo'n zorgen om de competitiviteit? Volgens Stella is dit vanwege het feit dat de MCL38 het vooral lastig heeft in de langzame bochten. 'Dit circuit heeft er daar zoveel van. Ook zijn er veel hairpins. Zelfs in bocht twee en drie ben je lang bezig om eruit te komen', neemt de Italiaan het circuit onder de loep. 'Het is voor ons een terugkerend thema. Het lukt ons maar niet om in de langzame en middensnelle bochten te verbeteren. Op competitief niveau verwacht ik dan ook dat we het nu moeilijker krijgen dan in Suzuka en Australië', aldus Stella.

Daarnaast is er nog een belangrijk aspect dat de McLaren-teambaas zorgen baart. 'Laten we niet vergeten dat de bandenslijtage er altijd heel hoog was. Hoe gaan de banden hierop reageren? We moeten hier ook zoeken naar de balans tussen hele snelle en de minder snelle gedeeltes, zoals in bocht één', stelt Stella, die met meer vertrouwen uitkijkt naar de races na de GP van China. 'Hopelijk kunnen we vanaf Miami betere prestaties boeken. We hopen ook dat we vanaf dan steeds meer kunnen bereiken', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws