Wolff over Mercedes-crash: 'Het was een leermoment' Formule 1
Formule 1

Wolff over Mercedes-crash: 'Het was een leermoment'

Wolff over Mercedes-crash: 'Het was een leermoment'

In aanloop naar het raceweekend in Texas heeft Toto Wolff voor het eerst gereageerd op het incident tussen Lewis Hamilton en George Russell tijdens de Grand Prix van Qatar. De teambaas van Mercedes, die herstelde van een knie-operatie, was niet aanwezig op het Lusail International Circuit en liet dinsdag voor het eerst weer van zich horen. Hoewel teleurstelling nog steeds overheerste, kon Wolff het achteraf ook positief bekijken. Zo meldt Motorsport.com. 'Het incident was een leermoment.'

Na het sprintraceweekend in Qatar bleven ze bij Mercedes allicht met een dubbel gevoel achter. Russell zorgde ervoor dat zijn team twee punten uitliep op Ferrari in het constructeurskampioenschap, maar dat hadden er heel wat meer kunnen zijn. Een onstuimige Hamilton ging te furieus van start en schakelde zichzelf, en op een haar na zijn teamgenoot, uit. Russell stormde, dankzij een snelle W14 en een ijzersterke prestatie, nog naar een knappe vierde plaats, terwijl de zevenvoudig wereldkampioen zich wel voor de kop kon slaan.

What could have been, zullen ze zich ongetwijfeld hebben afgevraagd in Brackley en dat was exact wat de teambaas van de Silver Arrows dacht na afloop van de GP van Qatar. 'Die race zal er altijd één van wat als blijven', blikte Wolff terug. 'Je wilt natuurlijk koste wat kost voorkomen dat je coureurs elkaar raken. Het was frustrerend om zo punten te verliezen, zeker omdat de auto snel was.' Over de boordradio klonk aanvankelijk nog ongeloof bij Hamilton over het incident - hij kon niet geloven dat zijn teamgenoot hem had 'uitgeschakeld' - maar na het bekijken van de beelden gaf hij meteen zijn fout toe. Dat kon de Oostenrijkse teambaas wel appreciëren. 'Ik ben blij hoe onze coureurs op de crash hebben gereageerd. Lewis en George weten dat het team op de eerste plaats komt en zijn niet van plan om dat te veranderen. We zien het incident als een leermoment.'

De strijd om de tweede plaats

In Texas wil Mercedes voortborduren op hun ambitie. Zeker nu de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, en om de titel van best of the rest, steeds spannender wordt. 'Het is altijd mooi om op het Circuit of the Americas te racen', zei een enthousiaste Wolff. 'Er heerst een fantastische sfeer en de stad ontvangt ons met open armen.' Maar niet enkel het circuit en de fans zorgen ervoor dat ze bij de Britse renstal niet kunnen wachten om de baan te betreden. 'We brengen een update aan onze vloer mee en hopelijk levert dat ons een klein voordeel op. Hiermee luiden we tevens een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze nieuwe W15 in.' De Silver Arrows verdedigen in Austin een voorsprong van 28 punten op Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws